Rytíři nedopustili zvrat a po dvou Hubálkových brankách jsou v semifinále

12. března 2019, Michal Dannhofer

Pátý zápas série se rozhodně musel líbit, nabídl branky, velké emoce a krásný florbal

První minuty zápasu byly z obou stran opatrné, bylo vidět, že ani jeden tým především nechce inkasovat jako první. V deváté minutě zafungovalo sportovní pravidlo „nedáš – dostaneš“ – Tatran svou šanci nasměroval do břevna, vzápětí otevřel skóre zápasu Delong.

Za necelé dvě minuty navíc bylo ještě veseleji, nahrávající Jastřembský tentokráte zvolil Jiřího Bestu a mladý talent zvýšil na 2:0. Tatran ale nesložil zbraně a na konci 12. minuty snížil Beneš. Další průběh úvodní části pro sebe uzmuli brankáři Souček s Rebrem, kteří oba podrželi své týmy.

Druhá třetina nabídla o něco více otevřenější florbal, paradoxně ale také pouze jednu jedinou branku. Postaral se o ní Řezanina, když se prosadil ranou od mantinelu. Jinak se oba týmy mohly opět spolehnout na své brankáře, potažmo na nedostatek střeleckého štěstí.

Na začátku třetí části zvýšil na 4:1 Bräuer a na Dubině už se pomalu začínalo slavit, florbal ale ukázal, jak rychle se mohou věci v zápase otočit. Pavel Sládeček totiž snížil na 4:2, když využil Součkovy momentální slabší chvilky.

Za minutu dal kontaktní branku Beneš a za následného tlaku Tatranu vyrovnal v 54. minutě Langer. Souček poté svou chybu kompenzoval ještě několika kvalitními zákroky, až přišly chvíle pro Jakuba Hubálka: vítkovický obránce nejprve správně přečetl rozehrávku a vstřelil postupovou branku Vítkovic, vítězství svého týmu pak pečetil gólem na konečných 6:4 do prázdné branky.

Rytíři tak po pěti utkáních postoupili do semifinále, kde půjde o účast ve druhém ostravském Superfinále.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Teka Střešovice 6:4
branky: 9. Adam Delong, 11. Jiří Besta, 27. Lukáš Řezanina, 43. Marek Bräuer, 59. Jakub Hubálek, 60. Jakub Hubálek - 12. Marek Beneš, 45. Pavel Sládeček, 46. Marek Beneš, 54. Filip Langer; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 390; zásahy brankářů: Lukáš Souček 23 - Michal Rebro 14; po třetinách: 2:1, 1:0, 3:3;

Pavel Brus: „Dnes jsme nevstoupili do zápasu dobře byť jsme vedli 2:0. Celý zápas měl dnes nižší tempo. Ke konci jsme si zavařili pasivitou. Každopádně jsme dnes urvali vítězství morálem a to je nejcennější. Děkujeme soupeři za sérii. Píseň na uklidnění před semifinále: Lady Gaga and Bradley Cooper – Shallow.“