EXTRALIGA ŽEN: Rytířky se postaví Ivanti Tigers, po letech se tak na semifinále vrátí do Prahy

20. března 2019, Michal Dannhofer

Pražskému celku dal tým přednost před derby s FBC Ostrava

Vítkovické Rytířky pokračují v dosavadní krasojízdě sezonou a po stříbrných medailích na Champions Cupu, vítězství v základní části Extraligy žen a následnému postupu do semifinále přes FbŠ Bohemians je od tohoto víkendu čeká semifinálové série s celkem Ivanti Tigers Jižní Město.

Základy tohoto týmu sahají až do minulého tisíciletí, kdy se tento legendární oddíl trenérek Markéty Šteglové a Karolíny Šatalíkové začal formovat pod hlavičkou Tatranu Střešovice. Ať už se později jmenoval Děkanka Praha nebo třeba Herbadent SJM Praha 11, neodmyslitelně patřil na český ženský florbalový trůn, vždyť si připsal dosud nepřekonanou sérii více než sedmdesáti vítězství v řadě. Zhruba z této doby také pochází historka, kdy finálový soupeř ani neměl pro případ případné výhry zamluvenou halu na další zápas... Takovým hegemonem tento pražský tým byl.

Jeho vládu uťaly výhrou v Superfinále Superfinále právě Rytířky, pro které to byl první titul v novodobé historii pod vedením trojice Martiník – Velecký – Dudešek.

V posledních letech již tak dominantním týmem není, přesto patří k české ženské florbalové špičce. Naposledy to dokázal před dvěma lety, kdy v dosud posledním pražském Superfinále nečekaně porazil Rytířky a sebral jim zlaté medaile.

I tento zážitek jistě varuje, že partu okolo Denisy Billé není radno podcenit. Koneckonců, v základní části sice Ivanti Tigers dvakrát prohrál s Ostravou, ale také dokázal porazit Chodov.

Semifinále startuje již tento týden na Dubině a Rytířky se těší na Vaší podporu.

Čtvrtfinále 1:
Sobota, 16.00, SC Dubina

Čtvrtfinále 2:
Neděle, 15.00, SC Dubina