Výborná práce! Oba elitní týmy vstoupily do semifinále vítězstvím v úvodním zápase

23. března 2019, Michal Dannhofer

Rytíři porazili nepříjemnou Spartu 5:2 na jejím hřišti, Dubina pak viděla výhru Rytířek nad Ivanti Tigers 11:4

Utkání mezi Vítkovicemi a Spartou bylo od začátku svázáno taktikou a bylo vidět, že oba týmy nechtějí inkasovat jako první. Nakonec se radovaly Vítkovice, když Šebesta v patnácté minutě potrestal vyloučení Sparťana Prunera.

Nadále utkání rovněž dominovali oba brankáři, jak Lukáš Souček, tak Martin Beneš. Na další branku se tak čekalo až do 33. minuty, kdy se prosadil Delong. Za třináct sekund ale vstřelil kontaktní branku Pruner.

Po dvou třetinách to bylo 2:1 a bylo jasné, že ve třetí třetině se rozhodne. Jako první se dočkaly Vítkovice, když se zaskvěl Oborák. Vítkovice následně ubránily Bestovo vyloučení a osm minut před koncem zvyšoval na 4:1 Bräuer. Sparta se do zápasu vrátila využitou přesilovkou při Delongově suspendaci zásluhou Křenka. Poslední slovo ale měl v čase 58:50 Delong, takže Vítkovice nakonec zvítězily 5:2.

ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:5
branky: 33. Matěj Pruner, 55. Radim Křenek - 15. Jan Šebesta, 33. Adam Delong, 49. Roman Oborák, 52. Marek Bräuer, 59. Adam Delong; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 562; zásahy brankářů: Martin Beneš 13 - Lukáš Souček 8; po třetinách: 0:1, 1:1, 1:3;

Pavel Brus: „Dneska jsme byli první třetinu zbytečně nervózní, ale cítím, že to bylo delší pauzou. Každopádně dnes z naší strany hodně technicky nekvalitní. Umíme hrát mnohem lépe s míčkem... Zítra budeme lepší. Každopádně morál a do obrany slušné. Zítra budeme lepší.“

Rytířkám se parádně podařil vstup do zápasu. Přesně za jedenáct minut totiž vedly 4:0, když se prosadily čtyři různé střelkyně. V závěru první třetiny ještě Vítkovice ubránily vyloučení své kapitánky, takže po prvních dvaceti minutách mohla rozhodně panovat spokojenost.

Prvních deset minut druhé třetiny patřilo z pohledu Vítkovic k nejhorší pasáži v zápase. Ivanti Tigers nejprve snížil zásluhou Kubišové, Vítkovice následně nevyužily přesilovou hru a na 4:2 snížila Chudá.

Jenže Rytířky zabraly a soupeře prakticky zpět do zápasu nepustily. Během minuty se prosadily Krzywak se Seevaldovou, do konce druhé části navíc padly ještě dvě branky do sítě Ivanti Tigers.

Ve třetí části se utkání relativně v poklidu dohrálo. Vítkovice nakonec zvítězily 11:4 a v sérii tak vedou 1:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Ivanti Tigers Jižní Město 11:4
branky: 8. Justyna Krzywak, 9. Šárka Boľová, 10. Eliška Planková, 12. Barbora Husková, 30. Justyna Krzywak, 31. Sára Seevaldová, 35. Šárka Boľová, 36. Lucie Theimerová, 41. Kamila Paloncyová, 54. Justyna Krzywak, 59. Lucie Theimerová - 23. Dominika Kubišová, 30. Eliška Chudá, 49. Lucie Řezáčová, 56. Eliška Chudá; rozhodčí: Kateřina Hátlová - Lenka Jansová; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 113; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 - Kristýna Karli 7, Lucie Špačková 3; po třetinách: 4:0, 4:2, 3:2;

Tomáš Martiník: „Dobrý start do série. Místy velmi slušné pasáže, výborná produktivita a chuť za vítězstvím. Nicméně těch soupeřových tyček bylo moc a moc, a doufám, že to jejich zvonění bude pro holky velkým mementem, že tak jednoduché to nebylo a rozhodně nebude. Díky všem za dnešní zápas a těšíme se na pokračování.“