DALŠÍ KROK SPLNĚN! Elitní týmy zopakovaly výhry a vedou v semifinále 2:0

24. března 2019, Michal Dannhofer

Muži zvítězili opět 5:2, Rytířky pak porazily Ivanti Tigers poměrem 8:3

První třetina mužského zápasu nabídla především taktický boj, o čemž nejlépe svědčí poměr střel, který byl 5:2 pro domácí. Branka nepadla v první třetině žádná, Sparta nevyužila v prvních deseti minutách přesilovou hru po vyloučení Rýpara.

Už po čtyřiceti sekundách druhé části se ale skóre otevřelo, protože se prosadil Ujhelyi. Vítkovice následně možnost dvou přesilových her a druhou využil Šebesta ve 26. minutě. O šest minut později otočil vývoj skóre Bräuer, za Spartu srovnal na konci druhé třetiny opět Ujhelyi.

Poslední slovo měl ale čtyři sekundy před druhým klaksonem Jastřembský, který poslal Vítkovice naposledy a finálně do vedení. Vítkovice si totiž v poslední třetině již zápas pohlídaly: nejprve se podruhé prosadil Bräuer, pět minut před koncem měla Sparta možnost k návratu v přesilové hře, ale početní výhodu nevyužila. V poslední minutě tak znovu udeřil Jan Jastřembský.

ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:5
branky: 21. Lukáš Ujhelyi, 37. Lukáš Ujhelyi - 26. Jan Šebesta, 32. Marek Bräuer, 40. Jan Jastřembský, 44. Marek Bräuer, 60. Jan Jastřembský; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 4:3; využití: 1:1; diváků: 504; zásahy brankářů: Martin Beneš 11 - Lukáš Souček 9; po třetinách: 0:0, 2:3, 0:2;

Pavel Brus: „Dneska zasloužená výhra. Škoda velkého množství neproměněných šancí. Těšíme se do Ostravy, na Dubině budeme ještě kvalitnější. Každopádně zůstáváme nohama na zemi.“

Rytířky si v sobotu připsaly jednoznačné vítězství a obecně se čekalo, že nedělní zápas bude jiný. A byla to pravda, soupeři se tentokráte povedl nástup do zápasu a ačkoliv měl šance, tak nakonec se v první části radovaly jen Vítkovice díky Bol’ové.

Na začátku druhé části přežily Vítkovice oslabení a ještě do poloviny zápasu vedly 3:0, protože se dvakrát prosadila Krzywak. Ve 34. minutě dostal pražský tým možnost trestného střílení, ale Jelínková neuspěla. Na druhé straně naopak udeřila Trošková a bylo to už 4:0.

Ivanti Tigers se přesto vrátily do hry, když se prosadila Chudá. Rytířky ale komplikace nepřipustily. V úvodních minutách třetí třetiny dvakrát skórovaly a ačkoliv se totéž vzápětí povedlo soupeři, udržovaly tak bezpečný tříbrankový náskok. Poslední slovo navíc měly legionářky, které o víkendu ukázaly střeleckou formu: na konečných 8:3 uzavřely Šárka Bol’ová s Justynou Krzywak.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Ivanti Tigers Jižní Město 8:3
branky: 18. Šárka Boľová, 27. Justyna Krzywak, 29. Justyna Krzywak, 36. Jana Trošková, 43. Kamila Paloncyová, 43. Barbora Husková, 48. Šárka Boľová, 48. Justyna Krzywak - 38. Eliška Chudá, 44. Iveta Hyršlová, 46. Lucie Řezáčová; rozhodčí: Michal Prouza - Petr Rogowski; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 115; zásahy brankářů: Nikola Příleská 18 - Kristýna Karli 11, Lucie Špačková 1; po třetinách: 1:0, 3:1, 4:2;

Tomáš Martiník: „Dnes rozhodla první třetina, kterou jsme po velmi špatném výkonu přežili, dokonce šťastně vyhráli. Kdyby v ní soupeř odskočil, kdo ví, jak by to vypadalo. Od druhé třetiny už návrat do módu play off, lepší řešení herních situací a hlavně herní vášeň. nicméně, nic rozhodnutého, znovu to ještě nebylo 100% přesvědčivé, v Praze nás čeká ještě pořádná šichta. Děkujeme a těšíme se.“