Je tady druhý semifinálový víkend, přinese radost v podobě Superfinále?

28. března 2019, Michal Dannhofer

Oba vítkovické elitní týmy vedou své série 2:0 a mohou tak o víkendu slavit postup do Superfinále

V letošním českém florbalovém kalendáři je podruhé vyznačena Ostrava a její OSTRAVAR Aréna jako dějiště florbalového svátku – Superfinále. A fanoušky může těšit, že oba elitní týmy do něj mají po úvodním semifinálovém víkendu nášlapnuto, když ve svých sériích vedou 2:0.

Série Rytířů se Spartou sice znamenala, že se vítkovičtí florbalisté vydají na nepříjemnou půdu soupeře, který na domácí palubovce nepouští body snadno a odvézt si z Podvinného Mlýna vítězství je extrémně složité, přesto se to Vítkovicím dvakrát povedlo, když oba zápasy vyhráli 5:2. V nedělním utkání na sebe pak upozornil například Jan Jastřembský, který po přesunu do útoku ukázal, kde by mohla být jeho parketa a Spartu skolil dvěma zásahy.

Podobně se dařilo také Rytířkám, ty se mohly opřít o tradičně produktivní formaci Krzywak – Husková – Planková, zadařilo se také Šárce Bol’ové, která v Ivanti Tigers dělala své první české florbalové kroky. Po výhrách 11:4 a 8:3 rovněž jedou do Prahy s vedením 2:0 v semifinálové sérii.

Vítkovické Rytíře čeká přesun na domácí palubovku a hned v sobotu pak také televizní utkání. „Vážení přátelé, vzhledem k tomu, že evidujeme opravdu velký zájem o oba mužské domácí zápasy, doporučujeme na Dubinu přijít s dostatečným časovým předstihem.“

3. semifinále Tipsport Superligy
Sobota, 14:10, SC Dubina Ostrava

4. semifinále Tipsport Superligy
Neděle, 18:00, SC Dubina Ostrava

3. semifinále Extraligy žen
Sobota, 13.00, SH Jižní Město

4. semifinále Extraligy žen
Neděle, 14.00, SH Jižní Město