Rytířky zvládly nesmírně těžký duel na půdě soupeře, vyhrály 6:4 a mají tři mečboly

30. března 2019, Michal Dannhofer

O osudu utkání rozhodly ve druhé polovině prostřední části hry

Nesmírně těžký zápas mají za sebou vítkovické Rytířky. Ty se vydaly do Prahy s cílem ideálně postoupit v nejkratším možném čase do Superfinále a dobře věděly, že je na půdě Ivanti Tigers nečeká nic snadného.

Potvrdilo se to velmi záhy: v čase 2:50 sice otevřela skóre Krzywak, ale hned po osmi sekundách srovnala Polívková. Rytířkám se příliš nedařilo a ve velmi nervózním utkání záhy tahaly za kratší konec provazu: v osmé minutě totiž trestné střílení proměnila Beránková.

Vítkovicím se povedlo srovnat až na začátku druhé třetiny díky Plankové, ale Tigers šly za dvě minuty opět do vedení po brance Hermannové.

Klíčovou se stala pasáž okolo přelomu poloviny utkání: nejprve srovnala Šupáková a poté přelila misky na stranu Vítkovic Theimerová. Do konce třetiny navíc Vítkovice ještě dvakrát skórovaly díky Huskové s Enenkelovou a získaly tříbrankový náskok.

Ačkoliv soupeř podal ve třetí části houževnatý výkon, skóroval pouze jednou, což nemohlo stačit. Konečnou gólovou tečku totiž za utkáním udělala už v čase 48:50 Dominika Kubišová.

Rytířky tak slaví výhru 6:4 a vedení v semifinálové sérii v poměru 3:0.

Ivanti Tigers Jižní Město - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:6
branky: 3. Adéla Polívková, 8. Vendula Beránková, 22. Nikola Hermannová, 49. Dominika Kubišová - 3. Justyna Krzywak, 21. Eliška Planková, 31. Ivana Šupáková, 31. Lucie Theimerová, 39. Veronika Enenkelová, 40. Barbora Husková; rozhodčí: Jan Drška - Jiří Meisner; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 110; zásahy brankářů: Kristýna Karli 17 - Nikola Příleská 22; po třetinách: 2:1, 1:5, 1:0;

Tomáš Martiník: „Dnes velmi cenné vítězství, v ohromně těžkém zápase. Soupeř od začátku jasně naznačil, že nedá nic zadarmo a důrazně přitlačil. Nám trvalo třetinu se tomu přizpůsobit, ale zvládli jsme to a zápas otočili. Super play off zápas. Zítra očekáváme podobný zápas a náš cíl do něj je jasný. Těšíme se!“