Delongův direkt v prodloužení příblížil Rytíře na dosah Superfinále v Ostravě

30. března 2019, Michal Dannhofer

Reprezentační útočník ve službách Vítkovic rozhodl tři sekundy před koncem prodloužení

Třetí semifinálové střetnutí Sparty a Vítkovic si pro svůj televizní přenos vybrala Česká televize, zápas ale upřímně příliš krásy nenabídl, spíše šlo o tuhý boj. Na první branku se čekalo necelé čtyři minuty, to se prosadil hostující Ježek. Vítkovice ale netahaly za kratší konec provazu dlouho, v čase 7:27 srovnal svou první brankou v utkání Delong. Oba týmy měly do konce první třetiny ještě několik větších či menších šancí, ale skóre se již nezměnilo.

V podobném duchu se pokračovalo až do 33. minuty. To se z gólu radoval Kareš a Sparta podruhé v utkání vedla. Minutu poté ale chybovala při rozehrávce, což dokázal potrestat Jiří Besta a bylo srovnáno na 2:2. 500 diváků se ve druhé třetině už další branky nedočkalo, za to vědělo, že teprve přijde velké finále utkání.

Nástup do třetí třetiny se Vítkovicím povedl a ve 42. minutě po druhém Bestově zásahu vedly 3:2, o pět minut později ale dokázal srovnat Zouzal. Zbytek základní hrací doby pro sebe uzmuli oba brankáři, kteří zneškodnili několik zajímavých pokusů z obou stran.

Dlouho se zdálo, že rozhodnout budou muset až trestná střílení, na samotný závěr prodloužení ale přišla akce tří proti jednomu, kterou Vítkovice nepohrdly. Zásluhou zakončujícího Adama Delonga skončilo utkání v čase 69:57 výhrou Rytířů, již třetí v sérii. Ti tak nadále neztratili ani zápas a jsou na dosah účasti v Superfinále.

1. SC TEMPISH Vítkovice - ACEMA Sparta Praha 4:3p
branky: 8. Adam Delong, 35. Jiří Besta, 42. Jiří Besta, 70. Adam Delong - 4. David Ježek, 33. Michal Kareš, 47. Marek Zouzal; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 506; zásahy brankářů: Lukáš Souček 22 - Martin Beneš 17; po třetinách: 1:1, 1:1, 1:1, 1:0;

Pavel Brus: „Dneska jsme si vybrali jednoznačně nejhorší zápas v play-off. Pomalé, nepřesné, nervózní, hodně chyb. Vyhráli jsme dnes díky většímu morálu. Zítra budeme lepší.“