Rytíři vstupují do sezony hladoví

12. září 2019, VG

Pardubice budou prvním soupeřem vítkovických Rytířů na startu nové superligové sezony. V duelu prvního kola, který se odehraje v Pardubicích v sobotu od 14 hodin, půjde nejen o dobrý start sezony. Narazí totiž na sebe superligoví šampioni z Vítkovic a pardubičtí vítězové domácího poháru - utkání je tak pomyslným "Superpohárem" českého florbalu.

A Vítkovičtí půjdou do nové sezony řádně natěšení. "My jsme letošní přípravu pojali tak, ať co nejkvalitněji potrénujeme a jsme hladoví. Chtěli jsme se vyhnout loňskému vyhoření již že začátku sezony, ať už z důvodu zranění, nebo kvůli náročnému programu reprezentace. A vzhledem k tomu, že vyhladovění se podařilo, tak se na zápas moc těšíme," prohlásil kouč Rytířů Pavel Brus. "Letní příprava a výsledky kondičních testů jsou extrémně dobré. Až mi přijde, že jsme se ustřelili velmi vysoko."
Na východě Čech se však ostravský tým nepředstaví "v plné palbě." "Každopádně do Pardubic nepojedeme v nejsilnější možné sestavě. Některá jména nejsou stoprocentní a rozhodli jsme se je doléčit a netahat celou sezonu malá zranění už od začátku," vysvětloval trenér, jehož svěřenci budou v sezoně lovit více zajíců. "Ambice pro tuto sezonu jsou obrovské, s tím byla i spojená k náročná letní příprava. Prvním vrcholem je Pohár mistrů v Ostravě. Chceme v něm být úspěšní a udělat výsledek. Kvalitu máme, morál taky, odtrénovano taky a chceme vše prodat před domácím publikem a ukázat, že hrajeme světový florbal," vyhlásil vítkovický trenér. "A kromě toho, že chceme dále rozvíjet naši hru, zapojit nové kluky, zprofesionalizovat opět o krůček celé áčko, tak především chceme hrát nejlepší florbal a zakončit sezonu titulem."