TISKOVÁ ZPRÁVA: Vítkovice posílil talentovaný Šimon Kuczera

05. října 2019, Michal Dannhofer

Vítkovice reagují na aktuální vývoj hráčského kádru a hlásí posilu. Tou se stal dvacetiletý univerzál Šimon Kuczera, který přichází z FBC Ostrava, nicméně letošní ligovou sezonu zahájil v Petrovicích.

Novým Rytířem se stal Šimon Kuczera. „Jsme rádi, že se nám podařilo Šimona získat. Sledovali jsme ho již delší dobu a víme, že je to perspektivní hráč, se kterým je možno dále pracovat,“ uvedl k nové posile prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

Vítkovice tak zároveň reagují na pohyby v sestavě. „Navíc nám teď v krátké chvíli po sobě vypadli ze sestavy tři hráči s pravým držením hole, takže jsme museli na tuto nemilou situaci zareagovat,“ vysvětluje nejvyšší představitel oddílu. „Držím Šimonovi palce, věřím, že se u nás rychle zabydlí a stane se posilou pro naši sestavu,“ zakončil Tomáš Krásný.

Dvacetiletý Šimon Kuczera je odchovancem třineckého florbalu. Z Třince se následně přesunul do FBC Ostrava. Již jako kmenovaný hráč FBC pak nastupoval ještě za prvoligové celky Slovanu Havířov a Petrovic, kde také zahájil tuto ligovou sezonu. Ve třech utkáních si připsal šest bodů za branku a pět asistencí.

V nejvyšší soutěži má na kontě 66 zápasů, ve kterých si připsal 13 branek a 22 asistencí.