Rytířky opět ukázaly sílu, proti Jičínu daly 17 branek a potřetí neinkasovaly

12. října 2019, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky se po třech po sobě jdoucích venkovních zápasech, ve kterých dvakrát nedostaly branku, vrátily do domácího prostředí na Dubinu. Čekal je souboj s Jičínem, přičemž se všeobecně ví, že tento tým umí být hlavně doma nepříjemný. Na Dubině se ale odehrál jednoznačný part s výsledkem 17:0.

Už první třetina naznačila, s jakým obrazem hry lze počítat. Vítkovice byly aktivní a na míčku a Jičín se snažil hrozit z rychlých protiakcí. Další velké střelecké představení rozehrála Husková a za necelých 10 minut zaznamenala hattrick. To už Vítkovice vedly 4:0, když Huskovou dokázala doplnit Krzywak.

Do konce úvodní třetiny padly ještě dvě branky, rozjela se Planková, která nakonec zakončila zápas s pěti kanadskými body. Vítkovice utkání definitivně zlomily pěti góly během prvních pěti minut druhé třetiny.

Ještě předtím se ale blýskl Jičín, který hned v úvodu třetiny nechal odvolat trestné střílení proti Vítkovicím. Za to patří do Řáholce respekt!

Tempo utkání za prakticky rozhodnutého stavu opadlo a na další gól museli diváci čekat až do konce této části hry, kdy se prosadila Seevaldová, jinak zapisující hattrick.

První polovina třetí třetiny se rovněž odehrávala ve vlažném tempu, až na to domácí hlavní trenér Martiník zareagoval oddechovým časem. Poté Vítkovice naposledy ukázaly sílu a pěti brankami dovedly zápas do konce v poměru 17:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice - KM automatik FBK Jičín 17:0
branky: 1. Barbora Husková, 5. Zuzanna Krzywak, 6. Barbora Husková, 10. Barbora Husková, 13. Sára Seevaldová, 14. Eliška Planková, 21. Eliška Planková, 24. Kamila Paloncyová, 25. Vlaďka Maděrová, 26. Michaela Kubečková, 26. Barbora Husková, 38. Sára Seevaldová, 51. Zuzanna Krzywak, 53. Ivana Šupáková, 55. Sára Seevaldová, 58. Zuzanna Krzywak, 60. Michaela Kubečková; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; zásahy brankářů: Nikola Příleská 15 - Marcela Velzelová 26; po třetinách: 6:0, 6:0, 5:0;

Tomáš Martiník: „Opět povedený vstup do utkání, aktivita, pohyb, produktivita. Bohužel postupně přechod ke zmatkům a zbrklosti. Toto musíme odstranit, jinak můžeme v jiných zápasech zaplakat. Díky soupeřkám za zápas, i za sportovní gesto v průběhu zápasu.“