Rytířky ve zúžené sestavě přehrály Chodov 7:2 a vedou nejvyšší soutěž

27. října 2019, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky se osamostatnily v čele extraligové tabulky. Po výborném výkonu totiž porazily v Praze Chodov 7:2 a zůstávají tím pádem jediným týmem, který dosud neztratil ani bod. Vítězství je o to cennější, že do Prahy dorazilo pouze čtrnáct hráček do pole.

Začátek utkání byl pro Rytířky krušný, Chodov byl v první části aktivnější a vytvořil si několik velmi dobrých příležitostí, které ale vždy zneškodnila Nikola Příleská v brance. A Vítkovice trestaly: v osmé minutě se prosadila Lucie Cholinská, která tak využila příležitosti v první formaci a na závěr první třetiny si Ivana Šupáková schovala gól v přesilové hře.

Dost možná zklamání z neproměněných šancí vedlo u soupeře k tomu, že ani ve druhé třetině začal být pasivní a dělat chyby. Takže ve 23. minutě mohla prosadit Planková, o čtyři minuty později pak měl Chodov smůlu, když křižnou přihrávku srazila Plášková do vlastní branky.

Rázem to tak bylo 4:0 pro Vítkovice, které měly zápas pevně v rukou. Zlom mohl přijít ve 34. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku využila Žůrková, ale ještě v závěru druhé třetiny vrátila Vítkovicím čtyřbrankové vedení kapitánka Ferenčíková.

Třetí třetina začala aktivně na obou stranách, brzy se ale definitivně rozhodlo o vítězi zápasu: ve 46. minutě se prosadila Kubečková, tři minuty poté zvýšila už na 7:1 kanonýrka Husková. Za osm sekund se prosadila Plášková, ale na zázračný obrat, nikoliv případně nepodobný tomu, jaký předvedly v Superfinále 2019 Rytířky, ale Chodov neměl.

Zápas tak skončil 7:2 pro Vítkovice, které se osamostatnily v čele extraligové tabulky.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:7
branky: 34. Gabriela Žůrková, 49. Magdaléna Plášková - 8. Lucie Cholinská, 19. Ivana Šupáková, 23. Eliška Planková, 28. Magdaléna Plášková, 39. Denisa Ferenčíková, 46. Michaela Kubečková, 49. Barbora Husková; rozhodčí: David Kytler - Vojtěch Typl; vyloučení: 2:3; využití: 1:1; diváků: 161; zásahy brankářů: Jana Christianová 15 - Nikola Příleská 24; po třetinách: 0:2, 1:3, 1:2;

Tomáš Martiník: „Dnes od nás výborný zápas, odmakaný a uhraný nohama i hlavou. Aktivní do útoku, s mhoha šancemi i produktivitou. V obraně jsme soupeře nepouštěly do vyložených šancí, hodně toho holky odblokovaly a co ne, tak pochytala brankářka. Díky soupeřkám za zápas.“