Rytířky porazily Ivanti Tigers 10:5, prodloužený víkend zakončily se šesti body

28. října 2019, Michal Dannhofer

Prodloužený víkend byl pro Rytířky velmi úspěšný. Po sobotní výhře nad Chodovem uspěly také v pondělí, kdy porazily další tým z Prahy 11, Ivanti Tigers, poměrem 10:5. Čtyřmi body se blýskly Lucie Cholinská a Sára Seevaldová.

Vstup do utkání Rytířkám vyšel, díky dvěma zásahům Seevaldové vedly rychle 2:0. Soupeřkám se ale povedlo srovnat dvěma góly během 11. až 13. minuty. Díky několika zákrokům Příleské ale v první třetině již neinkasovaly, na druhou stranu se dokázaly prosadit Cholinská s Huskovou.

Druhá třetina začala brankou Hyršlové, na kterou dokázala až v polovině utkání zareagovat Planková. Za necelé dvě minuty dokončila hattrick Seevaldová a ve 34. minutě prakticky rozhodla o osudu utkání Ferenčíková.

Pražanky sice odpověděly umístěnou ranou Hermannové, ale kapitánka Ferenčíková určila skóre po dvou třetinách na 8:4.

Ve třetí části se utkání prakticky v poklidu dohrálo. Na 9:4 zvýšila Kubečková, následně přišlo deset minut bez branky, až se prosadila Kovaříková. Poslední slovo ale měly Vítkovice, když dobrým presinkem donutily k vlastní brance Pekárkovou.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Ivanti Tigers Jižní Město 10:5
branky: 1. Sára Seevaldová, 4. Sára Seevaldová, 16. Lucie Cholinská, 17. Barbora Husková, 30. Eliška Planková, 32. Sára Seevaldová, 34. Denisa Ferenčíková, 37. Denisa Ferenčíková, 42. Michaela Kubečková, 57. Nikol Pekárková - 11. Iveta Hyršlová, 13. Iveta Hyršlová, 23. Iveta Hyršlová, 35. Nikola Hermannová, 52. Kateřina Kovaříková; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 145; zásahy brankářů: Nikola Příleská 19 - Kristýna Karli 19; po třetinách: 4:2, 4:2, 2:1;

Tomáš Martiník: „Dnes nám chyběla především lehkost na nohách i na florbalkách. Náš herní projev byl upracovaný, s velkým množstvím chyb. Naštěstí je soupeř tolikrát nevyužil. Těžký týden po reprezentační pauze, těžké víkendové zápasy, šest bodů v kapse, takže v tomhle určitě spokojenost. Děkujeme soupeřkám za zápas.“