Co nás v lednu čeká – díl 1.

29. října 2019, Klub

Naše domácí rytířky představovat nemusíme, ale kdo se ženské části Champions Cupu zúčastní dál?

Nejlepší florbalové kluby světa se sjedou v lednu do Ostravy. Co můžete vidět v ženské části turnaje? Neváhejte a jste-li členové klubu pořiďte si lístky skrze něj, případně přes tento odkaz. Ve florbale nejde naživo vidět nic lepšího.

Naše domácí rytířky představovat nemusíme, ale kdo se ženské části Champions Cupu zúčastní dál?

SB Pro Nurmijärvi (Finsko)

Tým z helsinského předměstí je postaven kolem možná největších legend finského ženského florbalu, dvojčat Eliny a Karoliiny Kujala. Obě již skončily dlouholetou reprezentační kariéru, a tak půjde o jednu z posledních možností vidět tyto hvězdy naživo hrát. Kromě toho tým sází na další hvězdné sestry Jaanu a Heidi Lirkki a finskou reprezentační brankářku Tiltu Siltanen, či její kolegyni z dresu Suomi, kterou bylo možné naposledy vidět na pražském turnaji série EuroFloorball Tour, Meri-Helmi Höynälä.

Kloten–Dietlikon Jets (Švýcarsko)

Švýcarský mistr z předměstí Curychu přiveze tým postavený kolem domácí kanonýrky Michelle Wiki a švédských reprezentačních legionářek Izy Rydfjäll a Alice Granstedt, které tým právě pro Champions Cup posílily ze švédského IKSU. Ve švýcarské reprezentaci se dále pravidelně objevují například brankářka Monika Schmid, či v poli Tanja Stella, Isabelle Gerig nebo Julia Suter. Zajímavostí pak budou i další dvě legionářky působící v tomto klubu, české reprezentantky Natálie Martináková a Hana Koníčková, které v nedávné minulosti hrály i ve vítkovickém dresu.

Michelle Wiki (Kloten-Dietlikon Jets)

Michelle Wiki (Kloten-Dietlikon Jets)

Täby FC IBK (Švédsko)

Do třetice tým z předměstí hlavního města, tentokrát ze švédského Stockholmu. Täby jako úřadující mistryně švédské Superligy stojí především kolem hvězdné a extrémně produktivní obránkyně Moy Tschöp. Dalšími oporami jsou reprezentační brankářka Alexandra Durling, její kolegyně z dresu tří korunek Lisa Carlsson a Matilda Sjödin či velezkušená matadorka Ranja Varli. Právě trojice Varli, Sjödin a Durling si pamatuje zápasy proti Vítkovicím v dresu Djurgårdens na Champions Cupu v roce 2014, kde vítkovické ženy vybojovaly své první historické stříbro. Dvojici Varli a Sjödin se však proti Rytířkám více než dařilo, ve dvou zápasech každá ze jmenovaných vstřelila pět branek a tak uvidíme, jak to dopadne znovu po pěti letech v lednu!

Moa Tschöp (Täby FC IBK)

Moa Tschöp (Täby FC IBK)