Rytíři versus Rytíři, hraje se exhibice

07. listopadu 2019, VG

Exkluzivní zážitek čeká v pátek jak fanoušky florbalu, tak hokeje. Zástupci florbalového týmu nastoupí ve Sportovním centru Dubina spolu s členy fanklubu hokejového klubu Vítkovice Ridera proti výběru extraligových hokejistů.

"Na exhibici se opravdu těšíme! Bude to zpestření florbalové rutiny a trochu odreagování od ligového kolotoče. Pár kluků budeme mít sice na reprezentačních akcích, někteří léčí zranění, ale jsem přesvědčený, že spolu s kotelníky HCV vytvoříme skvělý tým," prohlásil kapitán vítkovických florbalistů Tomáš Sladký.
"Je to určité zpestření, protože si zahrajeme proti florbalovým profíkům. Už před několika lety jsme si s klukama z Vítkovic zahráli florbal a bylo to fajn, takže se těšíme a uvidíme, kdo nakonec bude mít více štěstí a komu se zápas podaří více. Ale o výsledek tady nejde, jde o to, abychom si to všichni společně užili a udělali radost našim fanouškům,“ vzkázal Jan Výtisk, kapitán hokejistů Vítkovic. "Bude to atraktivní duel se vším všudy, jsem zvědavý jestli bude chtít Honza Výtisk sbírat body do Radegast indexu i na florbale," usmál se Tomáš Sladký. "Myslím, že je to super nápad, protože se můžeme s našimi nejvěrnějšími fandy potkat i mimo zimák a společně zažít něco netradičního. Těšíme se na to,“ doplnil Výtisk.
Florbalová exhibice odstartuje v zítra 17.30 a vstup pro diváky je zdarma. Po utkání hraném na třikrát 15 minut bude následovat autogramiáda obou týmů. "Zveme všechny fanoušky florbalu a hokeje, bude se na co dívat," zdůraznil Tomáš Sladký, jehož za florbalisty doplní Lukáš Hrubý, Martin Nehera, Ondřej Firda, Martin Děček, Šimon Kuczera či Kryštof Malina.