Playoff je tady! Vítkovice začínají v Havířově!

06. března 2007, MiniCD

A je to tady! V sobotu vypoknou vyřazovací boje. Naši borci se chystají do sousedního Havířova, kde před čtrnácti dny otočili ztracený zápas.

          Prognózy se vyplnily, před 14 dny se opravdu jednalo o generálku na playoff. Ještě 7 minut před koncem byl stav nepříznivý 1:4, ale v infakrtové koncovce dokázalo naše Áčko využít všechny čtyři nabídnuté přesilovky a utkání tak vyhrát 5:4!
          Pozápasové emoce vyhasly a oba celky se pomalu připravují na další vzájemné střetnutí, které je na programu v sobotu 10.3. v havířovské městské hale od 17 hodin. Druhé čtvrtfinále se hraje den poté ve stejný čas a na stejném místě.

          Poslední kolo základní části rozhodlo jen o tom, že se tato čtvrtfinálová série začne v Havířově, který doma porazil Mladou Boleslav 8:3. Torzo Vítkovic statečně vzdorovalo mistru ze Střešovic, dotáhlo zápas do dramatického závěru, ale Tatran si vítězství pojistil gólem na 5:7 do prázdné branky 20 vteřin před koncem.

          Do Vítkovické sestavy by se měly vrátit důležité postavy. Své onemocnění úspěšně zahánějí Martin Vladař a Petr Kološ, problémy s třísly postupně odeznívají u Tomáše Sladkého a Jana Vavrečky, malíček Milana"Jágra"Tomašíka se vrací do původní polohy a zadní řady by měl opět vystužit Jan Jelínek, který pomáhal juniorům ve čtvrtfinále proti Otrokovicím.
          Velký otazník však stále visí nad nominací Richarda Urbana, který byl již dvě utkání připraven do pole a při předzápasové rozcvičce stačil svým uměním bavit jak diváky, spoluhráče tak i sám sebe.

V Havířově bude k vidění opravdu špičkový florbal, očekává se vyprodáno, Moravskoslezské derby se blíží a žádný florbalový fanoušek u toho nesmí chybět!