Každá minuta je důležitá, ví Herblich

17. listopadu 2019, VG

Na hřišti zatím sbírá každou vteřinu, ale i tak na sebe dokáže Lukáš Herblich upozornit. Při výhře 7:4 v Brně nad tamním Hattrickem uzavřel gólový účet vítkovických Rytířů sedmou brankou.

Lukáši, první třetina byla bezbranková. Oťukávali jste se, nebo byla muška vychýlená ?
V první třetině jsme se mírně sžívali s povrchem a s poměrně odvážně hrajícím soupeřem. Myslím si, že mušku měl každý seřízenou dobře, ale nedostali jsme se moc do střeleckých pozic.
Ve druhé části jste soupeři nasypali pět branek. Čím jste je přehráli ?
Před druhou třetinou jsme si řekli, ať více střílíme, z toho plynuly i naše branky. Jako zlomový moment zápasu bych dal posledních pět minut druhé třetiny, kdy jsme dali soupeři tři góly a zajistili si celkem luxusní vedení.
V závěru jste si nechali dát dvě branky. Není to škoda? Nebo o tolik nejde vzhledem k tomu, co vás v sezoně ještě čeká ?
Konec zápasu nám nevyšel podle našich představ, kdy jsme polevili v koncentraci a soupeř toho využil. Určitě musíme hrát celý zápas koncentrovaně, protože jiní soupeři můžou tohohle využít v mnohem větším měřítku než Hattrick, a můžeme zápas ztratit.
Přidal jsi do statistik další gól, uzavřel jsi vítkovický účet. Jak se ti v Brně hrálo ?
Za gól jsem velice rád, ale každý gól plyne z práce celé lajny, která je zrovna na hřišti. Zasáhl jsem do zápasu jen ve zlomku utkání, ale jsem rád za každou šanci na hřišti. Hrálo se mi dobře. Aplikovali jsme staronový herní styl, což na Hattrick platilo, a ve větší míře jsme hráli na soupeřově polovině a to nám vyhovovalo. Každá minuta na hřišti je pro mě neskutečně důležitá do další práce.
Trenér Brus zmínil po zápase dobrý pocit z lavičky a z energie, kterou poslední týden máte v kabině. Taky to vnímáš? Nezakřikněme to, ale rýsuje se podařená sezona ?
Energie v kabině je mnohem lepší oproti minulým zápasům. Každý mohl vidět z výsledků menší útlum, který nás doprovázel v posledních zápasech. Máme stanovené dílčí cíle, ale věřím, že máme tým na to, abychom hráli opět o titul.