Rytířky přivezly cennou výhru 7:3 z Židenic, nerodila se lehce

21. prosince 2019, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky se po pauze vyčleněné pro Mistrovství světa žen 2019 vrátily do extraligového kolotoče tam, kde skončily: v Brně. Tentokráte se postavily Židenicím, které prožívají florbalové obrození, v reprezentační přestávce navíc vyšlo ve známost, že novým členem realizačním se stane hokejová legenda Znojma Peter Pucher.

Základ svého vítězství položily Rytířky již v úvodu utkání, když po šestnácti minutách vedly 4:0. Už ve třetí minutě se umístěnou ranou trefila Dominika Buczek, pátá minuta přinesla Barbory Huskové, patnáctá minuta byla ve znamení premiérové branky Andrey Šidlové ve Vítkovicích, její slovenská parťačka Jana Trošková pak v šestnácté minutě předskočila obránkyni a zvýšila na 4:0.

Na přelomu první a druhé části přežily Vítkovice oslabení, ve druhé třetině ale přesto branka nepadla. Vítkovice sice byly aktivnější, jejich soupeř ale dobře četl hru a dařilo se mu eliminovat útočné výpady. Přesto to byly brankářky, kdo utkání v prostřední části dominovaly, tedy vítkovická Nikola Příleská a Lenka Remešová z Židenic.

Na začátku třetí třetiny se do šibenice trefila Filipová, ale za 49 sekund reagovala Husková a bylo to 5:1. Deset minut před koncem navíc zvýšila na 6:1 Planková a byť se z židenického kotle ozývalo, „že máme čas, jako Švýcarky,“ tak naštěstí pro Vítkovice podobný kolaps nenastal.

Sedm minut před koncem sice snížila domácí opora Dernerová, ale za Vítkovice v 58. minutě uzavřela skóre Maděrová, v samém závěru ještě Židenice daly branky na konečných 3:7 z domácího pohledu.

Vítkovice se tak do nejvyšší ženské soutěže vrátily vítězně a jsou zpět také na prvním místě tabulky, které si čtvrtečním vítězstvím vybojoval Chodov.

K1 Florbal Židenice - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:7
branky: 43. Eva Filipová, 54. Andrea Dernerová, 58. Andrea Šidlová - 3. Dominika Buczek, 5. Barbora Husková, 15. Andrea Šidlová, 16. Jana Trošková, 43. Barbora Husková, 50. Eliška Planková, 58. Vlaďka Maděrová; rozhodčí: Jan Beránek - Jaroslav Přibyl; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 68; zásahy brankářů: Lenka Remešová 26 - Nikola Příleská 18; po třetinách: 0:4, 0:0, 3:3;

Tomáš Martinák: Čekali jsme to dneska těžké, bylo to těžké a my si to bohužel udělali ještě těžší. Jsme rádi za vítězství, spokojenost víceméně jen s dobrým vstupem do zápasu, který nakonec de facto rozhodl. Děkujeme soupeřkám za zápas.