Junioři porazili Otrokovice

10. března 2007, CD

Junioři i bez opor hrajících play-off proti Havířovu dokázali zvrátit nepříznivý průběh 3.čtvrtfinále a nakonec porazili obávaného soupeře kormidlovaného exvítkovickým Ťopkem 7:3.

 

      Vstup do existenčního zápasu se ale Vítkovickým moc nevyvedl a ve druhé minutě prohrávali 0:1. V šesté minutě ale vyrovna Jan Komínek a začínalo se znovu. Do konce první třetiny ale Vladan Sukač kapituloval ještě dvakrát.

      Do druhé třetiny nastoupil do domácí branky Vít Schulmeister zotavující se po zranění kotníku a několika fantastickými zákroky vlil Vítkovickým do žil čerstvou krev. Zvláště Martinu Tokošovi, který nejprve nabídl gól Patriku Suchánkovi a pak ve vlastním oslabení dokázal vyrovnat. Dílo zkázy dokončil další brankou v 37.minutě. Když za další dvě minuty usměrnil Deusovu střílenou přihrávku do sítě Michal Smetana, odcházeli s dvoubrankovým náskokem do kabin tentokrát domácí.

      Otrokovice si v poslední části vylámali zuby na skvělém Schulmeistrovi. Udeřilo na druhé straně. V 53.minutě posunul Komínek na volného Michala Deuse, který zamíchal míčkem před brankářem Otrokovic Buchtou a bekhendovým blafákem dodal Vítkovicím klid. Poslední branku přidal po důrazu celé útočné trojice v soupeřově brankovišti Zdeněk Žák.

      "Hráli jsme jako celek a dokázali, že chceme dál bojovat. Soupeř předvedl produktivní úvod zápasu, ale v jeho dalším průběhu již neskóroval. Především díky kolektivnímu výkonu všech našich hráčů se nám podařilo zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Bylo mi potěšením do zápasu zasáhnout." zhodnotil celý zápas Vít Schulmeister.

      Junioři podali výborný výkon hodný obhájců titulu a snížili stav série na 1:2. K postupu ale potřebují Otrokovické hráče porazit ještě dvakrát.

1.SC SSK Vítkovice - Panthers Otrokovice 7:3 (1:3, 4:0, 2:0)
      Branky a nahrávky: 6.Komínek, 24.Suchánek (Tokoš), 29.Tokoš, 37.Tokoš (Hrbáček), 39.Smetana (Deus), 53.Deus (Komínek), 56.Žák (Smetana) - 2.Nagy (Zezulka), 9.Rozumek, 18.Pejša (Vitásek).
      Vyloučení: 4:0
      Využití: 0:0
      Oslabení: 1:0

Detail zápasu naleznete zde

4.čtvrtfinále je na programu zítra, tj. v neděli 11.3. v 15:00 na MSH Dubině.

Foto: Ondřej Babka