Rytířky končí rok 2019 čistým kontem a dvanácti vstřelenými brankami. Porazily Bohemians 12:0

22. prosince 2019, Michal Dannhofer

V posledním zápase kalendářního roku 2019 si Rytířky připsaly tři body za výhru 12:0 nad FbŠ Bohemians. Čisté konto šlo na účet Nikoly Příleské, čtyři branky si připsala Barbora Husková. První branku po návratu do Vítkovic si připsala Lenka Novotná.

Utkání mezi Vítkovicemi a Bohemians mělo jednoznačný průběh. Ještě před jeho začátkem ocenil prezident oddílu Tomáš Krásný deset Rytířek, které se zúčastnily světového šampionátu.

Utkání začalo brankou Barbory Huskové, v dalším průběhu první třetiny se ale diváci dalšího gólu nedočkali. O osudu utkání se naopak rozhodlo ve druhé třetině, ve které Vítkovice nastřílely hned sedm gólů: hattrick dokončila Husková, první branku po návratu do Vítkovic vstřelila Lenka Novotná.

Do třetí třetiny Bohemians nasadily brankářku Danielu Kreisingerovou, která ale ještě čtyřikrát inkasovala. Vítkovice tak vyhrály 12:0 a Vánoce tak stráví na prvním místě extraligové tabulky.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 12:0
branky: 3. Barbora Husková, 22. Denisa Ferenčíková, 25. Barbora Husková, 27. Lenka Novotná, 29. Eliška Planková, 31. Dominika Buczek, 35. Barbora Husková, 40. Kamila Paloncyová, 47. Sára Seevaldová, 53. Sára Seevaldová, 54. Barbora Husková, 60. Dominika Buczek; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 70; zásahy brankářů: Nikola Příleská 8 - Martina Lerchová 15, Daniela Kreisingerová 14; po třetinách: 1:0, 7:0, 4:0;

Tomáš Martiník: „Zápas s velkým počtem vypracovaných střeleckých situací, v první třetině jsme selhávali ve finální fázi, od druhé třetiny už jsme našli gólovou soustředěnost a začalo to padat. Zápas jsme měli pevně pod kontrolou. Díky soupeřkám za zápas a šťastné Vánoce všem.“