Poslední prověrka před Champions Cupem: na Dubinu přijede předposlední Olomouc

03. ledna 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká poslední prověrka před domácím Champions Cupem, který se uskuteční příští týden v prostorách porubské RT TORAX Arény. Na Dubinu přijede aktuálně předposlední celek české nejvyšší ženské soutěže z Olomouce, který těží z hráček s vítkovickou minulostí.

Vítkovické ženy čeká poslední prověrka před domácím Champions Cupem, na kterém budou obhajovat stříbrné medaile z ledna loňského roku. Ještě před Täby ale musí vyzvat Olomouc, která je zatím v tabulce předposlední, nicméně ještě může živit teoretickou naději na účast v play off.

Pomoci by k tomu mohla také početná legie hráček s vítkovickou minulostí. Fanoušci si jistě pamatují například Barboru Suchánkovou nebo Kateřinu Peterkovou, které působily ve Vítkovicích ještě loni, naposledy tým posílila například Eva Barvíková.

Samostatnou kapitolou je brankářka Lenka Kubíčková, která vytvořila před letošní sezonou dvojici s Pavlou Liškovou.

První vzájemné měření sil v této sezoně dopadlo jednoznačně. Rytířky si z Olomouce odvezly vítězství 20:0 a jen tři branky jim chyběly k překonání rekordku nejvyšší soutěže. Dařilo se tehdy především novým zahraničním posilám Zuzanně Krzywak a Siti Nurhalize Khairul Anuar.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava