První vrchol sezony je tu. Rytíře čeká Pohár mistrů doma

09. ledna 2020, VG

Odměna za domácí titul v minulé sezoně a za dřinu, kterou podstupovali v přípravě, je tu. Vítkovičtí Rytíři i Rytířky si zahrají Pohár mistrů doma v Ostravě!

Rytíře čeká v sobotu v porubské RT Torax Aréně bitva se švédským celkem IBK Storvreta. "Nemám rád, když musím taktizovat. Kluky to pak nebaví a jsou takoví přibrždění. Ale nějaké prvky tam budou, abychom se vyvarovali věcí, o kterých vím, že v nich Storvreta bude extrémně silná," přiznal vítkovický kouč Pavel Brus. "Tam se je samozřejmě budeme snažit brzdit. Ale spíš řešíme to, že nemáme k dispozici některé hráče, třeba Adama Delonga. Jsou tam nějací kluci nemocní, co nejspíše budou hrát pod prášky nebo s teplotou, kdo ví."
Proti Rytířům nastoupí jako obvykle sebevědomí Švédi. "Ve Storvretě je osm reprezentantů, další čtyři silní kluci. Je to tým, který je extrémně dlouho spolu, mají zkušené hráče i na jejich ligu," líčil Brus. "Jediný faktor, co se tam stal, je to, že před dvěma týdny měnili trenéra, byla tam nějaká neshoda u hráčů. Takže taky mají nějaké svoje problémy. I proto jsme čekali s přípravou až doteď," popisoval vítkovický trenér. "Nějaké malé změny tam budou, ale říkám, my budeme taktizovat. Chceme taktikou Storvretě sebrat to, v čem je dobrá. A pak ať se kluci utkají v některých fázích padesát na padesát, ať se ukáže ta kvalita. My nějakou kvalitu máme. Příprava byla nejlepší možná, jakou situace umožňovala, v sobotu to budeme muset poskládat, ať je to co nejefektivnější. Ať jdou ti nejzkušenější hráči v tu chvíli."
Pokud Rytíři zvládnou sobotní bitvu, postoupí do finále, kde vyzvou vítěze zápasu mezi finským SC Classic a švýcarským týmem Wiler-Ersigen. "Classic je pro mě stabilnější a kvalitnější tým než Storvreta, kde je hromada individualit, které si to hrají podle sebe a mají takovou kvalitu, že si na to věří. Classic mi přijde mnohem zorganizovanější a do toho má ještě kvalitu," podotkl Pavel Brus. "Ale nemá cenu se teď bavit o Classic, to se můžeme pobavit v sobotu večer. Ovšem nějaký materiál mám na ně i na Wiler," mrknul lodivod Rytířů.

Účast vítkovických týmů na Champions Cupu 2020 a konání akce finančně podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj. Děkujeme!