Rytířky se vrací do domácí extraligy, na Dubině vyzvou Tatran

17. ledna 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky se po úspěšném domácím Champions Cupu v porubské RT TORAX Aréně vrací do domácí soutěže. Své vedení nad Chodovem budou v sobotu hájit proti Tatranu Střešovice, který se postupně stává nebezpečným soupeřem. V první přestávce mužského zápasu navíc budou za úspěšný turnaj oceněny.

Ženská složka Tatranu má za sebou zajímavé léto. Za trenérským kormidlem ženského týmu totiž Pavla Skazka nahradila Michaela Marešová, dlouholetá trenérka Chodova. Zároveň získal posily do hráčského kádru: legendární Denisu Billou, později v sezoně například reprezentantku Vendulu Beránkovou.

Navíc může Tatran využívat talentované florbalistky, které hlavní trenér Vítkovic Tomáš Martiník následně vede v reprezentaci juniorek, jako například její kapitánku Lucii Želízkovou.

Pozitivně se to projevuje také v tabulce, Tatranu aktuálně patří šesté místo se ziskem 24 bodů. Je tak ve skupině týmů, které mají prakticky zajištěný postup do play off a bojují o čtvrtou příčku, kterou hájí Ivanti Tigers Tigers.

Jsk již bylo zmíněno, Rytířky hájí bodový náskok na první pozici, v první přestávce superligového duelu mužů navíc dojde k jejich ocenění za reprezentaci oddílu, města, kraje a republiky na Champions Cupu.

Účast vítkovických týmů na Champions Cupu 2020 a konání akce finančně podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj. Děkujeme!

1.SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice
Sobota, 14.00, SC Dubina Ostrava