Rytířky daly Tatranu osm branek a vrátily se do extraligy vítězstvím

18. ledna 2020, Michal Dannhofer

Po úspěšném Champions Cupu přišel také úspěšný návrat do české nejvyšší soutěže. Rytířky si totiž na Dubině poradily s Tatranem Střešovice poměrem 8:1, když hattrick vstřelila Barbora Husková. Cenu pro nejlepší hráčku utkání si ale odnesla Petra Klečková, která v brance předvedla 15 úspěšných zákroků.

Rytířkám se povedl vstup do utkání, bleskově vedly 2:0. Už po devatenácti sekundách se prosadila kapitánka Ferenčíková, ve čtvrté minutě svůj střelecký účet pak otevřela Husková. Paradoxně poté ale následovala nejlepší pasáž utkání ze strany Tatranu, který se v průběhu první třetiny dokázal dostat do několika příležitostí a zaměstnal tak Klečkovou v brance.

Ta ale míček za svá záda nepustila, a tak se od druhé části mohly opět radovat Vítkovice: ve 22. minutě opět skórovala Husková, ve 26. minutě se díky důrazu na brankovišti prosadila Zabavská, ale ze strany Tatranu to bylo gólově vše.

Vítkovice naopak ve zbytku druhé třetiny třikrát skórovaly a díky Ferenčíkové, Huskové a Paloncyové, která navíc využila přesilovou hru, tak po dvou třetinách vedly 6:1.

V poslední části se utkání prakticky jen dohrálo. Fanoušky Vítkovic ale může potěšit, že se dokázala hned dvakrát prosadit mladá formace. Sedm minut před koncem využila pozičního tlaku Maděrová, v poslední minutě se umístěnou ranou trefila také Siti Nurhaliza Khairul Anuar.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Střešovice 8:1
branky: 1. Denisa Ferenčíková, 4. Barbora Husková, 22. Barbora Husková, 28. Denisa Ferenčíková, 37. Barbora Husková, 39. Kamila Paloncyová, 54. Vlaďka Maděrová, 60. Siti Nurhaliza Khairul Anuar - 26. Barbora Zabavská; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 48; zásahy brankářů: Petra Klečková 15 - Markéta Antalová 19; po třetinách: 2:0, 4:1, 2:0;

Tomáš Martiník: „Fajn zápas proti houževnatému soupeři, třetinu nám trvalo najet na náš potřebný standard. Od druhé třetiny už soustředěný a poctivý výkon, jak dopředu, tak hlavně dozadu. Děkujeme soupeřkám za zápas a fanouškům za podporu.“