Musíme pracovat na koncovce, nabádá Šebesta

18. ledna 2020, VG

Gól Jana Šebesty přinesl vítkovickým Rytířům dva body - proti Otrokovicím se trefil v 21. kole Superligy v prodloužení a rozhodl tak o výhře 5:4.

Honzo, vezměme to od konce - při gólu v prodloužení sis věřil na ránu z první ?
Věřil jsem, že gól v prodloužení přijde, a to, že jsem ho dal já, je z mého pohledu pěkné, nicméně ztráta bodu nás i přesto mrzí. Ale myslím si, že jsme to sehráli dobře, trpělivě a střela mi docela sedla. Z této pozice moc gólu nedávám.
Na začátku třetí třetiny to ale vypadalo složitě, najednou jste prohrávali o dva góly. Co se stalo ?
Ano, bohužel Otrokovicím vyšly dva brejky nebo spíše dvě povedené akce z jejich jednoduché hry a rázem jsme prohrávali o dva góly. Myslím si, že jsme pořád hráli svoji hru a nepřišlo žádné polevení. Stále jsem na nás viděl odhodlání vyhrát.
V závěru jste měli dost příležitostí strhnout vedení na svou stranu. Chytal Radovan Michajlovič tak dobře, nebo jste pálili vše do něj ?
Jak s oblibou říkám „udělali jsme z něho Haška!“ Tím nechci zpochybňovat jeho kvality, Radovan je výborný gólman a včerejší zápas mu náramně sednul. Obrana mu pomáhala bloky a my jsme ho v první třetině rozchytali a dodali mu sebevědomí. Takhle to vypadalo celý zápas, a i proto jsme ze zápasu nebrali 3 body.
I v první třetině jste měli tlak, ale koncovka vázla. Jak si to vysvětlit ?
Koncovka nás trápí dlouhodobě, i na Pohárů mistrů jsme měli šance, ale nevyužili. Včera jsme si jich vytvořili mnohonásobně více, ale zase nic. Musíme na tom pracovat a spíše je to o formě nás všech, sebevědomí a nastavení. Máme teď dlouhou zápasovou pauzu, spočneme, jak fyzicky, tak hlavně psychicky a doufám, že po pauze forma přijde.
Bylo náročné se přeorientovat ze zápasů Poháru mistrů zase na domácí soutěž ?
Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem nad tím nijak nepřemýšlel. Čekal jsem, s čím Otrokovice přijedou, a prostě se jednoduše připravit na normální zápas. Samozřejmě a logicky jsme věděli, že tempo a další atributy nebudou srovnatelné s tím, co jsme zažili na Poháru mistrů, nicméně ligu hrajeme častěji, takže víme co nás čeká. Kdo na zápase byl nebo sledoval, tak si udělá sám obrázek o naší lize. Co jsou schopné týmy udělat pro výsledek, třeba hrát volejbal... Škoda, že nejsou menší stropy na Dubině!