Rytířky čeká Jičín, který si v minulém kole notně zkomplikoval cestu do play off

23. ledna 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká souboj ve městě pohádek, tedy duel proti celku KM automatik FBK Jičín. Na jeden z nejdelších výjezdů v sezoně míří jako jednoznačné favoritky, jejich soupeřky navíc v minulém utrpěly porážky proti Olomouci, kterou si notně zkomplikovaly šanci na postup do bojů o medaile.

Florbalistky Jičína jsou aktuálně na desáté pozici extraligové tabulky se ziskem dvanácti bodů. V minulém kole podlehly 2:6 Olomouci, čímž si poměrně výrazně zkomplikovaly souboj s Panthers Praha a Bulldogs Brno o postup do play off. Nyní na osmou pozici ztrácí pět bodů.

Proti Vítkovicím možná nastoupí také bývalá elitní rychlobruslařka Karolína Erbanová, která patří do kádru soupeřova týmu. Ten před sezonou přišel o elitní dvojici Gabriela Žůrková – Anet Jarolímová, nicméně pořád má v kádru zajímavá jména jako Kristýna Bachmaierová, Lucie Palovičová nebo Markéta Kosová s Nikolou Kuchařovou.

U Vítkovic je situace stále stejná. Na prvním místě mají jednobodový náskok před Chodovem, přičemž vzájemný střet obou týmů je na programu v polovině února. Není pochyb o tom, že výjezd do Jičína je jedním z nejnáročnějších, co do přípravy na utkání, nicméně do města pohádek míří Rytířky jako jednoznačné favoritky.

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín