Vše je připraveno na rozhodující bitvu! Rytířky porazily Ivanti Tigers 8:2

08. února 2020, Michal Dannhofer

Poslední krok k rozhodující bitvě o první místo mezi Vítkovicemi a Chodovem byl zdolán. Rytířky v Praze porazily Ivanti Tigers 8:2, když se dvakrát prosadily Lucie Cholinská s Ivanou Šupákovou a vše je tak připraveno k rozhodujícímu zápasu o první místo, který se mezi Vítkovicemi a Chodovem odehraje příští sobotu na Dubině.

První třetina byla z obou stran aktivní, od soupeře se jednalo o nejlepší část zápasu. Domácí tým Tigers šel také do vedení, když se hned ve druhé minutě prosadila Hermannová. Dalšímu průběhu úvodní třetiny kralovaly obě brankářky, až v 10. minutě srovnala Paloncyová. Ve druhé desetiminutovce první třetiny branka nepadla, ačkoliv si oba týmy znovu vytvořily několik příležitostí.

Od druhé třetiny zapnuly Rytířky jiný rychlostní stupeň a na hřišti to bylo znám. Neústupným napadáním a presinkem příváděly soupeřky k chybám, které tvrdě trestaly: ve 24. minutě tak převrátila vedení na stranu Vítkovic Šupáková, o čtyři minuty později čekala na správné pozici Šidlová a bylo to rázem 3:1 pro Vítkovice.

Ve druhé polovině druhé třetiny hned třikrát udeřila třetí formace, díky dvěma zásahům Cholinské a jedné trefě Seevaldové tak Vítkovice šly podruhé do kabin za vedení 6:1.

Ve třetí třetině Vítkovice pokračovaly v nastoleném trendu a navýšily na 7:1 díky Buczek. Poté sice snížila Řezáčová, ale poslední slovo měla Rytířka Šupáková. Ještě předtím se jim povedlo ubránit hned 73 sekund oslabení tří proti pěti.

Vítkovice tak porazily Ivanti Tigers 8:2 a nadále drží první příčku o jeden bod před Chodovem. Ten v úplně prvním utkání 19. kola Extraligy žen porazil Liberec 10:1 a vše je tak připraveno k rozhodujícímu zápasu o 1: místo v základní části, který se na Dubině odehraje příští sobotu od patnácti hodin.

Ivanti Tigers Jižní Město - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:8
branky: 2. Nikola Hermannová, 52. Lucie Řezáčová - 10. Kamila Paloncyová, 24. Ivana Šupáková, 28. Andrea Šidlová, 35. Lucie Cholinská, 37. Sára Seevaldová, 38. Lucie Cholinská, 52. Dominika Buczek, 57. Ivana Šupáková; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 0:3; využití: 0:0; diváků: 125; zásahy brankářů: Martina Franková 19 - Nikola Příleská 17; po třetinách: 1:1, 0:5, 1:2;

Tomáš Martiník: „V první polovině zápasu jsme sice byli hodně na míčku, vytvářeli si gólové šance, bohužel koncovka a hlad po gólech byl tristní. Až slepené góly uprostřed zápasu nás uklidnily, střelecky probudily a v této části jsme zápas rozhodli. V poslední třetině potom výborně ubráněná oslabení a asi zasloužené vítězství. Díky soupeřkám za zápas.“