Rytířky jedou do Rudné pro triumf v základní části. Postaví se Panthers Praha

22. února 2020, Michal Dannhofer

Předposlední zápas v základní části a poslední výjezd v dlouhodobé fázi soutěže čeká vítkovické Rytířky. V neděli se představí v Rudné u Prahy, kde má své domácí zázemí Panthers Praha. Tento celek bojuje o účast v play off, Rytířkám pak stačí jediný bod k tomu, aby pro sebe dlouhodobou soutěž získaly.

Výkony Panthers Praha jsou v letošní sezoně za očekáváním. Tým hlavního trenéra Pavla Skazka se především v první polovině soutěže trápil a neustále se tak pohybuje na hraně postupu do play off.

Přitom kádr nemá vůbec špatný, florbalistky jako Horňáková, Syslová, Kleinová nebo Zittová určitě patří k tomu lepšímu, co se po českých palubovkách prohání, přesto to Panthers Praha v sezoně dlouho nesedělo.

Dnes je tedy soupeř Rytířek na osmé pozici, přičemž má stejný bodový zisk jako Bulldogs Brno, se kterým jej pravděpodobně čeká přímá bitva o postup do play off v posledním kole základní části.

Aby tomu tak bylo, potřebují proti Panthers Rytířky s největší pravděpodobností bodovat. Samy jsou v situaci, kdy jim jakýkoliv bodový zisk z posledních dvou zápasů základní části zajistí opětovný zisk Prezidentského poháru.

Panthers Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.00, SH ZŠ Rudná u Prahy