Šebesta: Musíme být přesnější a přímočařejší

01. března 2020, VG

Základní část Superligy uzavřeli vítkovičtí florbalisté vítězstvím 4:1 nad Brnem. Jak zápas i celou dlouhodobou část viděl dvougólový Jan Šebesta?

Honzo, jaký byl poslední zápas s Brnem, jak se hledala motivace, když jste věděli, že nemůžete v tabulce skončit jinak než druzí ?
Zápas proti Brnu byl podle našeho očekávání. Brno pečlivě bránilo a chtělo hrozit z protiútoků. My jsme se v útoku nemohli prosadit a zbytečně jsme některé situace přehrávali. Určitě tuhle činnost musíme do play off zlepšit. Motivace je spíše o tom, že se chcete připravit na další týden a zapracovat na některých věcech, které budou důležité.
Hráli jste s předposledním, kdekdo by čekal dvouciferný počet nastřílených branek. Brno tak dobře bránilo, nebo vám spíš útok drhnul ?
Řekl bych, že obojí. Brno dobře blokovalo střely, celkově měli dobrý blok. A jak jsem uvedl, v útoku musíme být přesnější a přímočařejší do brány.
Důležité asi bylo, že na gól Brna jste dokázali rychle odpovědět, že ?
Stoprocentně, tohle vždy tým vrátí do zápasu. Nicméně si myslím, že jsme byli v pohodě i tím, že to byl poslední zápas. Věděli jsme, že se vlastně nic nestane. Takže doufám, že s tímhle sebevědomím a morálem půjdeme i do play off, kde nás nesmí žádná branka rozhodit.
Vstřelil jsi dva góly - forma před play off je ?
Ani sám nevím, snad ano. Uvidí se příští víkend a celé play off. Budu rád, když občas pomůžu týmu i nějakým bodem, ale priority jsou jinde!
Jak bys zhodnotil základní část a jaký je tvůj výhled do vyřazovací části ?
Musím říct, že na to, kolik jsme měli zraněných hráčů, kolik se vystřídalo hráčů v různých lajnách, pohár mistrů v Ostravě, na který jsme se taky připravovali, tak musím říct, že druhé místo je super. Bude výhoda začínat sérii doma, a to jak čtvrtfinále, tak popřípadě tu další semifinálovou. Nejsem žádny prognostik, takže tipovat nic nebudu. Ale věřím nám a budeme opět silní!!! Držte nám palce a fanoušci, dojděte v hojném počtu v sobotu a v neděli na Dubinu!!!