Tatran píše pod Michaelou Marešovou novou kapitolu. Kdo je soupeř Rytířek?

06. března 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky se ve čtvrtfinále play off tohoto ročníku utkají s Tatranem Střešovice. Tradiční účastník nejvyšší soutěže začal před začátkem sezony psát novou kapitolu své historie: přivedl Denisu Billou a trochu nečekaně se mu otevřela cesta k angažování trenérky Michaely Marešové. V základní části skončil Tatran sedmý a nyní jej čeká čtvrtfinále s Vítkovicemi.

Pro Denisu Billou se v létě jednalo tak trochu o návrat domů. Právě pod hlavičkou Tatranu Střešovice se začala psát úspěšná éra projektu zaštítěným dvojicí trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové. Tehdy to byl například také Radim Cepek, kdo ženský tým trénoval.

Každopádně, od té doby uplynulo hodně vody: původní ženský tým se postupem času úplně osamostatnil do dnešních Ivanti Tigers ( a mimochodem již opět našel partnera ve Startu98), na řadu tedy přišla nová éra žen Tatranu Střešovice.

Nový Tatran se už pod vedením Luďka Paseckého začal prezentovat sázkou na aktivní florbal a mladé jádro týmu. Paseckému se tým povedlo dostat do play off, přesídlil ale do Ostravy a tým dostal na starost mladý a ambiciózní kouč Miroslav Vybíral. Následoval nepříjemný sestup, ale také okamžitý návrat zpět a následně také trenéra německé reprezentace juniorek Pavla Skazka.

Toho po jedné sezoně nečekaně nahradila Michaela Marešová, která předtím skončila na Chodově. Co se týče hráčského kádru, děly se na Tatranu věci: šikovným počínáním na trhu Tatran vybudoval zajímavý tým, který v průběhu sezony ještě posílila Vendula Beránková, jedna z největších nadějí českého ženského florbalu.

Společně s mladými puškami, včetně kapitánky juniorské reprezentace, Lucie Želízkové, tak na Dubinu přijede jistě velmi zajímavý soupeř, od kterého lze čekat kvalitní čtvrtfinálovou sérii.

1. a 2. druhý zápas čtvtfinále play off sezony 2019/2020
1. SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice
Oba víkendové dny shodně ve 14.00, SC Dubina Ostrava