Těžká domácí šichta! Rytířky ale po úvodních zápasech vedou nad Tatranem 2:0

08. března 2020, Michal Dannhofer

Rytířky si Tatran Střešovice zvolily s ohledem na to, aby je kvalitně připravil na následující boje v semifinále a Superfinále. Už po dvou domácích utkáních lze říct, že tento úkol Tatranky, pokud je Vítkovice porazí, skutečně splní. V obou partiích totiž byly velmi dobrým soupeřem, který nedal lacino ani jeden souboj o míček.

Do prvního utkání Tatran velmi dobře vstoupil: v páté minutě se prosadila Kvasková, ve čtrnácté pak Prontekerová. Pražanky se mohly opřít o velmi dobře chytající Drbalovou, a tak ve 25. minutě navýšily své vedení už na 3:0.

Až poté se ke slovu dostaly Rytířky, když přesilovou hru využila kapitánka Ferenčíková. Do konce druhé třetiny ještě snížila Paloncyová a začínalo být zjevné, že Rytířky k herní převaze také přidávají převahu fyzickou.

Naplno se to ukázalo ve třetí třetině: v padesáté minutě využila další přesilovou hru Husková, na což Vítkovice reagovaly dalšími dvěma slepenými góly a rázem vedly 5:3. Tatran se vrátil do zápasu využitou přesilovou hrou, ale kontrovala opět Ferenčíková a poslední slovo měla Husková. Tatran tak podlehl 5:7, ačkoliv jeho kanonýrka Kateřina Seemannová zaznamenala hattrick.

Také ve druhém nedělním zápase vedl Tatran 3:0 a jeho průběh byl do té doby prakticky totožný: pozorný soupeř Rytířek těžil z dobře pracujícího bloku a nekompromisně trestal chyby, které mu otevíraly gólové příležitosti.

Dvěma slepenými góly se ale už v patnácté minutě dostaly Vítkovice na dostřel. Ve druhé části branka nepadla, ačkoliv jak Příleská, tak Drbalová, měly poměrně dost práce. V polovině utkání navíc trestné střílení neproměnila Kubečková.

Vítkovice tak udeřily na začátku třetí třetiny: v rozmezí 43. až 45. minuty skórovala dvakrát Sára Seevaldová, mezi její branky se navíc vešla ještě trefa Paloncyové. Vítkovice tak rázem znovu vedly 5:3 a znovu zápas již nepustily.

V čase 58:39 se sice při signalizovaném vyloučení trefila Zabavská, ale poslední slovo měla Kubečková, která gólem do prázdné branky pojistila výhru 6:4.

Vítkovice tak po dvou domácích zápasech vedou ve čtvrtfinálové sérii s Tatranem Střešovice 2:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Střešovice 7:5
branky: 28. Denisa Ferenčíková, 35. Kamila Paloncyová, 51. Barbora Husková, 52. Sára Seevaldová, 54. Kamila Paloncyová, 59. Denisa Ferenčíková, 59. Barbora Husková - 5. Daniela Kvasková, 14. Kateřina Seemannová, 25. Kateřina Seemannová, 55. Kateřina Seemannová, 60. Denisa Billá; rozhodčí: Michal Prouza - Petr Rogowski; vyloučení: 1:2; využití: 2:1; diváků: 78; zásahy brankářů: Nikola Příleská 12 - Eliška Drbalová 26; po třetinách: 0:2, 2:1, 5:2;

Tomáš Martiník: „Od nás dnes zápas dvou tváří. Velké memento pro nás ve smyslu opravdové připravenosti na pla off zápasy, jednoduše si nemyslet, že se soupeřky před námi skloní apod. No a pak ukázka velké florbalové síly a morálu vítězit, umění zatlačit soupeřky a držet je pod neustálým tlakem.“

1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Střešovice 6:4
branky: 15. Dominika Buczek, 15. Denisa Hyršová, 43. Sára Seevaldová, 44. Kamila Paloncyová, 45. Sára Seevaldová, 60. Michaela Kubečková - 5. Lucie Želízková, 12. Markéta Prontekerová, 13. Kateřina Seemannová, 59. Barbora Zabavská; rozhodčí: Jakub Krátký - Pavel Vojkůvka; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 84; zásahy brankářů: Nikola Příleská 8 - Eliška Drbalová 25; po třetinách: 2:3, 0:0, 4:1;

Tomáš Martiník: „Neříkám, že to od nás bylo úplně stejné jako včera, že jsme se nedokázali poučit ale těžké jsme si to udělali stejně. Bohužel jsme v první třetině neuhráli elementární situace a nechali soupeře odskočit. No a tentokráte to otáčení a dobývání bylo i díky velmi obětavému výkonu Tatranu ještě těžší než včera. Ale zvládli jsme to, vyhráli a teď se musíme během týdne nastavit k přesvědčivějším výkonům. Děkujeme soupeřkám za zápasy a těšíme se do Prahy.“