Na startu Rytíře čeká Hattrick Brno

11. září 2020, VG

S přáním, aby nová sezona neskončila předčasně jako ta minulá, vstupují do nového ročníku florbalové Superligy vítkovičtí Rytíři. A nejen oni, stejnou tužbu mají i všechny ostatní týmy. První kolo soutěže startuje o víkendu a Rytíři na úvod změří síly s brněnským Hattrickem.

span style="background-color: initial;">"Myslím, že jsme potrénovali vydatně a jsme ready. Samozřejmě těch věcí, co je potřeba zlepšovat, je pořád hodně," netají vítkovický trenér Pavel Brus, který musel přípravou provést tým i v dobách ovlivněných pandemií koronaviru. "Myslím si, že nás omezení nijak zásadně nepostihla, co se týká přípravy. Jediné, kde jsme to pocítili, byl Czech Open v omezeném režimu," zmínil Brus pražské klání, jehož letošní edice byla oproti předchozím ročníkům chudší, co se týká počtu zúčastněných týmů. Rytíři však výpravu do Prahy podnikli a vraceli se s pohárem pro vítěze.
V Superlize chtějí Vítkovičtí znovu mířit co nejvýše. "Tým se podařilo doplnit o top hráče, ať už je to Marek Matejčík, Matyáš Šindler, Marek Švajný či Lotyš Daniels Janis Anis, který přišel z klubu Oxdog Ulbroka. Mladí kluci rok co rok dorůstají. Zkušené jádro zůstalo," pochvaloval si Pavel Brus. "Letos máme k dispozici tři výborné lajny a k dispozici plno dravých mladých kluků, kteří se chtějí do sestavy probít."
Poslední zprávy z kabiny hovoří o tom, že by tým mohl nastoupit v téměř plně sestavě. "Ještě nám sice chybí dva dlouhodobě zranění hráči, ale těm ještě chvíli bude trvat dostat se do hry," zmínil kouč, který v rámci přípravy poctivě sledoval všechna pohárová utkání Hattricku. "V některých nastoupili v omlazené sestavě, takže se těžko hodnotí. Ale je to začátek ligy, hrajeme venku, tohle nikdy nebývají jednoduché zápasy. My se chceme připravit, co nejlépe umíme, a vstoupit do ligy vítězně!" prohlásil trenér Rytířů.