Rytířky začaly sezonu devíti brankami a čistým kontem. Řádila Michaela Šponiarová

12. září 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky mají za sebou první utkání nové sezony. A byl to zápas velmi pozitivní, na hřišti nepříjemného Bulldogs Brno si připsaly 3 body, daly devět branek a navrch žádnou neinkasovaly, což znamená čisté konto pro Nikolu Příleskou. Hned čtyři zásahy zapsala navrátivší se Michaela Šponiarová.

Brněnské Buldočky postavily proti Rytířkám pevný obranný val, což rezultovalo ve fakt, že se Vítkovice sice dostávaly do střeleckých příležitostí, ale soupeř, podpořen velmi kvalitním výkonem brankářky Sabiny Dvořáčkové, velmi dobře hlídal své brankoviště.

Přesto se Vítkovice dokázaly v první třetině dvakrát prosadit: svůj gólový účet v tomto zápase otevřela v 10. minutě Michaela Šponiarová, v závěru třetiny se pak dobře uvolnila Maroszová a svou první extraligovou brankou zvýšila na 2:0. Především v první části pak předvedla několik zajímavých zákroků také Nikola Příleská.

Ve druhé třetině se pokračovalo v nastoleném trendu. Umístěnou ranou se v polovině zápasu prosadila Buczek, svou druhou branku přidala ve 33. minutě Šponiarová a první gól v ostrém zápase zapsala také Hägg. Po dvou třetinách to bylo 5:0 a o osudu zápasu tudíž prakticky rozhodnuto.

Ve třetí části – nutno podotknout – obranný val Brna lehce povolil, v kontextu celého utkání je ale třeba pochválit rovněž soupeře. Vítkovice přidaly další čtyři branky: dvakrát se trefila Šponiarová, jednou Planková a skóre uzavřela v poslední minutě Hägg.

Vítkovice si tak z Brna odvezly tři body a už vyhlížejí první domácí utkání, které je čeká příští týden proti Chodovu.

Bulldogs Brno - 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:9
branky: 10. Michaela Šponiarová, 18. Vendula Maroszová, 29. Dominika Buczek, 33. Michaela Šponiarová, 39. Lina Hägg, 40. Michaela Šponiarová, 43. Michaela Šponiarová, 46. Eliška Planková, 60. Lina Hägg; rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Sabina Dvořáčková 44 - Nikola Příleská 11; po třetinách: 0:2, 0:4, 0:3;

Jiří Velecký: „Úvod sezóny, navíc máme hodně absencí na poslední chvílku. Takže jsme spokojeni s výsledkem i některými pasážemi, ale zároveň vyladěnost, jak technická, tak v tom, abychom byli na hřišti na jedné vlně od nás bude časem věřím výrazně lepší než dnes.“