Rytířky v domácí premiéře přivítají „novou generaci“ hráček Chodova

20. září 2020, Michal Dannhofer

Po úvodní výhře 9:0 nad Bulldogs Brno se dnes poprvé v novém ročníku představí v domácím prostředí vítkovické Rytířky. V soutěžní domácí premiéře přivítají celek Chodova, který v letní pauze prošel významnou generační obměnou, kdy jeho kádr opustilo hned 12 florbalistek.

Na Praze 11 to bylo divoké léto. Pryč je kanonýrka Martina Řepková, která společně s Nelou Jirákovou zamířila do Churu, Red Ants zase posílila Magdaléna Plášková. Kariéru ukončila například Markéta Svačinová nebo dlouholetá kapitánka Jana Vávrová.

Celkem se v kabině již neobjeví 12 jmen, největší poslu naopak Chodov získal až pár dní před startem soutěže, kdy finalizoval přesun útočnice Elišky Chudé.

Je zřejmé, že Lukáš Procházka tedy na chodovské lavičce buduje nový tým, který potřebuje svůj čas, aby získal zkušenosti s nejvyšší soutěží. Dá se tedy předpokládat, že jeho výkony do určité fáze sezony nebudou optimální, viz. prohra dvou třetin v úvodním utkání s Olomoucí, na druhou stranu však lze důvodně předpokládat, že postupem času se z Chodova stane opět silný tým.

Ve druhém kole ho ale čeká obrovská výzva v podobě vítkovických Rytířek.

1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava