PIRANHA CHUR: švýcarská legenda Rüttiman, či ex-vítkovická Klapitová

29. září 2020, Redakce

​Ženy znají výsledek losu svého protivníka pro semifinále Champions Cupu 2021. Bude jím v lednu celek piranha chur: vítězky základní části švýcarské soutěže, které mají s našimi Rytířkami nevyřízené účty.

Vzhledem k tomu, že druhým možným soupeřem byl pro naše ženy švédský tým Pixbo Wallenstam IBK, mohou být s losem relativně spokojeny. Na druhou stranu je čeká vždy ambiciózní švýcarský tým piranha chur, který si Vítkovice přál, také proto, že jim má co vracet. Psal se rok 2014 a zatím poslední Champions Cup konaný ve Švýcarsku, konkrétně v Curychu, se měl stát v ženách kořistí tehdy extrémně ambiciozní domácí piranhe, vybavenou množstvím švýcarských a finských reprezentantek. Jenže obětavý výkon vítkovických Rytířek, na čele s brankářkou Kubíčkovou znamenal senzační konec Švýcarek po semifinálové prohře 1:2 a historicky první postup českého ženského týmu do finále nejlepšího klubového turnaje.

Na straně Vítkovic tento úspěch pamatuje čtveřice Denisa Ferenčíková, Michaela Šponiarová, Zuzana Halfarová a Veronika Enenkelová, rovněž také Katarína Klapitová, která již však druhým rokem hájí barvy vítkovických soupeřek a bude tak ve Winterthuru stát na opačné straně hřiště.

Dnešní piranha je tým okolo švýcarských superstar Fluriny Marti a Corin Rüttiman, jedné z nejlepších hráček historie florbalu vůbec. Stejně jako u nás se ve Švýcarsku v minulé sezoně play-off nedohrálo, a tak piranha brala postup na Champions Cup díky přetlačení úřadujících mistryň Kloten-Dietlikon Jets v základní části. Před sezonou se musel tým smířit s koncem kariéry dvou švýcarských reprezentantek Katrin Zwinggi a Serainy Ulber, hvězdně však nakupoval, a to v českých vodách.

Z Chodova přetáhl reprezentační dvojici, obávanou sniperku Martinu Řepkovou a defenzivní vycházející hvězdu Nelu Jirákovou. I tyto dvě hráčky mají Vítkovicím co vracet z dlouhých bitev na Chodově a pokud tak chtějí naše Rytířky uspět, budou se muset připravit na výkon na samé hranici svých schopností, či ještě výše.

Z dalších zajímavých jmen v kádru Churu je zapotřebí zmínit zejména švýcarské reprezentantky: brankářku Jill Münger, obránkyni Chiaru Gredig a útočnici Nicole Capatt, nebo vycházející útočné hvězdy švýcarské juniorské reprezentace Marciu Wick a Gentianu Behluli.

Z Churu je to navíc do dějiště Champions Cupu zhruba hodina a půl cesty, a tak lze očekávat - pokud to aktuální situace dovolí - rovněž výraznou diváckou podporu, která piranhu požene. Bude se tak rozhodně na co těšit!