Oba dva týmy chtěly hrát florbal těšilo Šebestu

05. října 2020, VG

​Byl to Jan Šebesta, kdo poslal v dohrávce 6. kola Superligy v Praze proti Tatranu Střešovice svůj tým poprvé do vedení. Jeho přesilovková trefa ze začátku druhé třetiny tým uklidnila a Rytíři pak zapsali do tabulky další tři body po výhře 10:5.

Honzo, vstup do zápasu se vám ale vůbec nepovedl. Čím to ?
Nějakou roli hrálo cestování, ale na to se nemůžeme vymlouvat, a určitě taky brzký gól, který jsme dostali. Možná jsme pak hráli trochu zbaběle a se strachem, ale od půlky první třetiny jsme se z toho dostali.
To jste vyrovnali na 2:2, zlom, jak se zdá, přišel na začátku druhé části, kdy jsi využil přesilovku.
Něco jsme si řekli v šatně, využili jsme tu přesilovku, potom jsme hned po minutě dali čtvrtý gól. A jestli to bylo rozhodující? Je to možné. My jsme se uklidnili a začali hrát florbal.
Při onom třetím gólu jsi zůstal sám před brankou. Tušil jsi, že dostaneš tolik prostoru? Jak si to vysvětluješ ?
Otázka. Možná to špatně ubránili kluci z Tatranu, zbytečně mi tam dali toho prostoru moc. Já už jsem si jen potom počkal, až půjde gólman dolů, a dal jsem to nahoru. A samozřejmě přišla krásná přihrávka zpoza brány.
Chvíli předtím ztratili domácí balonek zbytečně v rohu hřiště, podobných situací bylo více. Usnadnili vám tak hráči Tatranu výhru ?
To bylo na obou stranách, i my jsme jim dali spoustu balonků. Spíše si myslím, že šlo vidět, že jak Tatran, tak i my chceme hrát florbal. Jde to vidět i na výsledku, za mě skvělý florbal. Naši mladí kluci, i mladí z Tatranu, je super, že chtějí hrát florbal, že nevyhazují balonky, chtějí hrát konstruktivně. Někdy je z toho chyba, my jsme to využili, dali jsme deset gólů a vyhráli jsme.