Restart Extraligy žen je tady! Rytířky míří na Chodov, doma přivítají Jičín

21. ledna 2021, Michal Dannhofer

Extraliga žen je po téměř třech měsících zpět! Na základě výjimky od Národní sportovní agentury a Ministerstva zdravotnictví České republiky se už v sobotu opět rozběhne také ženská nejvyšší florbalová soutěž. Bude se hrát v podobném modelu jako mužská Livesport Superliga, tedy formou víkendových dvoukol. Pro Rytířky to tedy znamená výjezd na Chodov a domácí zápas s Jičínem.

Chodov v létě prošel razantní obměnou, kdy odešlo celkem 12 hráček. V době koronavirové přestávky navíc přišel také o Terezu Hanzlíkovou, která by se sice měla podle klubových informací do pražského celku vrátit, nicméně proti Vítkovicím nenastoupí.

Lukáš Procházka ale už v prvním vzájemném utkání s Vítkovicemi na Dubině ukázal, že dokázal sestavit konkurenceschopný výběr. Chodov sice v utkání podlehl Vítkovicím 7:4, je to ale dosud jeho jediná soutěžní ztráta, proto je se ziskem dvanácti bodů na třetí příčce tabulky.

Také s Jičínem se Vítkovice již utkaly a jak napovídá fakt, že se bude jednat o jejich domácí premiéru v „covidových časech“, bylo to na jeho palubovce. Do města pohádek se před sezonou vrátila po ročním angažmá právě na Chodově hrající trenérka Gabriela Žůrková, která zaznamenala společně se svým týmem v posledním odehraném kole první výhru v tomto ročníku: Jičín porazil po prodlužení poměrem 8:7 tým Startu98.

Na utkáních nadále nemohou být přítomni diváci, Vítkovice ale z domácího zápasu žen chystají komentovaný videopřenos tak, jak se již stalo zvykem při mužských utkáních.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 16.00, Jedenáctka VS

1.SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava