Byli jsme všude, jen ne v zápase, říká Nehera

31. ledna 2021, VG

Martin Nehera byl sice vyhlášen nejlepším vítkovickým hráčem zápasu, ale to mu příliš radosti nedělalo. Tým totiž prohrál doma ve 22. kole Superligy v přímém souboji o první příčku s Mladou Boleslaví 4:6.

"Chybělo tomu úplně všechno, důraz, byli jsme u všeho poslední. Byli jsme všude, ale hlavně ne v zápase," hodnotil duel Martin Nehera.
Jak velkou roli hrálo, že jste byli v podstatě tři týdny bez ostrého zápasu ?
Určitě to nějakou roli hrálo, ale zásadní vliv to nemělo. Situaci musíme brát takovou, jaká je. Buďme rádi za to, že vůbec máme možnost hrát zápasy v této nelehké době. Podmínky máme všichni stejné.
Ovlivnil výsledek i fakt, že jste byli po týmové karanténě, kdy někteří kluci stihli třeba jeden trénink před zápasem ?
Myslím, že ano. Někteří kluci toho kvůli karanténě moc nenatrénovali. Na druhou stranu, pokud si dobře vzpomínám, Mladá Boleslav zažila totožnou situaci při našem prvním společném utkání.
Kde se podle tebe zápas lámal ? Prohrávat po dvou třetinách o tři branky, to není ve florbale nic neřešitelného...
Upřímně ani nevím, kde se zápas lámal. Tři branky nejsou moc, ale měli jsme čtyři vyloučení, celý zápas jsme nebyli důrazní a dopustili jsme se technických chyb, které soupeř využil ve svůj prospěch. Na druhou stranu, abych nebyl jen negativní, závěr utkáni při hře v šesti proti pěti byl z mého pohledu docela povedený.
Podle statistik jste brankáře soupeře přinutili za celý zápas pouze k 9 zákrokům. To je tragicky málo, což ?
Ano, to je tragicky málo. Hra v útočném pásmu byla slabá, nedokázali jsme udržet míček a chyběl tlak do brány. Do toho soupeř dobře bránil a dělal méně chyb než my.
Poprvé v sezoně jste pustili Mladou Boleslav na první místo. Může to nějak zamávat s vaší psychikou ?
Určitě ne, myslím si, že Boleslav může ještě nějaké body ztratit. Před sebou máme posledních pár zápasů, které chceme vyhrát. Věřím, že se nám již bude karanténa vyhýbat obloukem, ať se můžeme plně připravovat na play off a vyhrát titul.