Pražský víkend! Rytířky míří na půdu Startu98, v neděli přivítají nebezpečné Bohemians

19. února 2021, Michal Dannhofer

Před vítkovckými Rytířkami je pražský víkend. V sobotu se představí na půdě mladého týmu Startu98, v neděli pak na Dubinu přijede nebezpečný tým Bohemians, který v minulých kolech obral o bod FBC Ostrava a vyrovnanou partii sehrál také s Chodovem. Rytířky hájí první místo v tabulce, na které se vrátily během minulého víkendu.

Sobotní soupeř Start98 je historickým pokračovatelem původní ženské složky Tatranu Střešovice, následně Děkanky Praha, v posledních letech známým jako Herbadent Tigers. Neodmyslitelně je to tým spjatý s legendární trenérskou dvojicí Karolína Šatalíková – Markéta Šteglová.

Nyní, po dalším „rebrandingu“ tým trochu ustoupil z bojů o nejvyšší pozice, pod hlavičkou Startu98 dostávají příležitost především mladé hráčky. Zatím je soupeř na osmém místě se ziskem 12 bodů.

Naproti tomu Bohemians jsou dlouholetým stabilním účastníkem Extraligy žen. Druhý pražský tým neprožil ideální začátek sezony, po druhém kole byl odvolán Tomáš Grigar, kterého nakonec natrvalo nahradila Tereza Blažková.

Pokud někomu prospěla koronavirová přestávka, jsou to právě hráčky Bohemians. Od restartu získaly všechny podstatné body, navíc dokázaly získat bod proti FBC Ostrava a potrápily také Chodov. Pokud je klíčovou hráčku Startu Zlatníková, pak v Bohemians toto platí o dvojici Bočanová – Poláková.

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 14.00, SH Jižní Město

1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava