Rytířky zvládly domácí zápas s nebezpečnou Bohemkou a po výhře 9:2 míří do anglického týdne

22. února 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky zvládly nebezpečné utkání proti FbŠ Bohemians a zvítězily v něm na domácí půdě 9:2. Rytířky sice úplně nezachytily začátek a prohrávaly, postupem času ale převzaly otěže zápasu do svých rukou a dovedly jej k vítěznému konci. Zápasově tedy po polovině základní části neztratily ani bod.

Utkání začalo pro Rytířky špatně, jelikož už ve druhé minutě měly soupeřky možnost trestného střílení a Hana Poláková se nemýlila. Bohemians se nadále prezentovaly poměrně dobrým obranným výkonem, proto se Vítkovicím povedlo vyrovnat až v 9. minutě, kdy se uvolnila Planková. Do konce první třetiny se ještě dokázala prosadit Buczek, která využila výborné práce Huskové.

Sama Husková pak otevřela střelecký účet ve druhé třetině, kdy využila zaváhání obrany Bohemians při přesunu. Ve druhé třetině skórovaly ještě Krzywak se Šponiarovou, obě rovněž využily dílčího zaváhání pražského týmu.

Ve třetí třetině se oba týmy poměrně dlouho snažily o vstřelení branky, až se to v krátkém sledu za sebou povedlo Novotné na jedné a Bočanové na druhé straně. Vítkovice už ale komplikace nepřipustily a dalšími třemi zásahy určily konečné skóre utkání na 9:2.

Vítkovice se tak dvěma výhrami naladily na těžký týden, ve kterém je čekají hned tři zápasy: nejprve ve středu míří do Prahy, kde odehrají odložené utkání s Tatranem, následně je čeká ostravské derby na domácí půdě a konečně výjezd na půdu extraligového nováčka z Mladé Boleslavi.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 9:2
branky: 9. Eliška Planková, 15. Dominika Buczek, 22. Barbora Husková, 31. Zuzanna Krzywak, 34. Michaela Šponiarová, 49. Lenka Novotná, 53. Barbora Husková, 54. Denisa Ferenčíková, 60. Vendula Maroszová - 2. Hana Poláková, 50. Adéla Bočanová; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 3:2; využití: 0:0; zásahy brankářů: Viktorie Karasová 11 - Karolína Červová 30; po třetinách: 2:1, 3:0, 4:1;

Tomáš Martiník: „Dnes jsme nebyli úplně ve své kůži. Na nějakou dobu nás rozhodilo, že jsme dostali první gól. Celý zápas nám to úplně ideálně neladilo, nadřeli jsme se na góly. Postupně jsme se dostali do vedení a hra se zlepšovala. Vítězství je fajn, soupeř vzdoroval, pro nás je dobře, že takový zápas přišel. Jsme spokojeni s výsledkem, méně s hrou.“