Rytířky porazily v dohrávaném utkání Olomouc, po zaváhání FBC vedou Extraligu o 7 bodů

05. března 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky opět zaválely. V dohrávaném středečním utkání si poradily poměrem 9:1 s nebezpečnou Olomoucí, která přijela na Dubinu se značně zdecimovaným kádrem, avšak dvě třetiny se snažila být favoritovi vyrovnaným soupeřem. Po zaváhání FBC Ostrava s Chodovem vedou Rytířky nejvyšší soutěž již o sedm bodů.

Utkání nabídlo poměrně vlažnou první třetinu. Ani jeden tým se pořádně nedostal do tempa, Olomouc měla problémy v obranné činnosti a postupně se projevovala větší vyspělost Vítkovic, které třikrát skórovaly.

Od druhé části se hra obou týmů zlepšila, Olomouc ukázala, proč je obávaným soupeřem, Vítkovice zase, proč jsou v tabulce první. Ve druhé třetině se prosadily pouze Lucie Cholinská s Dominikou Buczek, nicméně Olomouc zpřesnila obranou činnost, proto bylo utkání poměrně zajímavé.

Za stavu 5:0 bylo utkání rozhodnuto, nicméně Olomouc pořád hrála o přijatelný výsledek. V posledních třinácti minutách ale čtyřikrát inkasovala. Poslední otázkou zápasu bylo, zda-li se brankářce Viktorii Karasové povede udržet čisté konto.

Odpověď měla Peterková, která zaznamenala jedinou olomouckou branku zápasu.

Vítkovice tak porazily Olomouc 9:1 a vzhledem k prohře FBC Ostrava na půdě Chodova navýšily svůj náskok na prvním místě tabulky na 7 bodů.

O víkendu je nejprve čeká domácí utkání s Židenicemi, následně v neděli vyjedou do Rudné u Prahy, kde vyzvou Panthers.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBS Olomouc 9:1
branky: 7. Alžbeta Ďuríková, 14. Lina Hägg, 15. Veronika Enenkelová, 25. Dominika Buczek, 39. Lucie Cholinská, 47. Zuzanna Krzywak, 49. Eliška Planková, 50. Lucie Cholinská, 55. Michaela Šponiarová - 60. Kateřina Peterková; rozhodčí: Dominik Prosický - Matěj Vrablík; vyloučení: 2:1; využití: 1:0; zásahy brankářů: Viktorie Karasová 12 - Karolína Štamfestová 44; po třetinách: 3:0, 2:0, 4:1;

Tomáš Martiník: „Nebylo to od nás dnes ono, bylo to dost nekoukatelné. Byly tam situace, které jsme zvládli ale v celkovém kontextu to dobrý zápas z naší strany nebyl.