Nepříjemná zkouška na Panthers. Rytířky vítězí 6:4, Ďuríková jistila v poslední minutě

08. března 2021, Michal Dannhofer

Nepříjemný výjezd do Rudné u Prahy mají za sebou Rytířky z Vítkovic. V hale tamní základní školy se postavily Panthers Praha a soupeř ukázal, že když k utkání přistoupí diametrálně odlišně od toho, čeho jsme byli svědky na Dubině, tak umí být velmi nepříjemný. Dlouho držel dokonce naděje na body, nicméně Vítkovice nakonec zvítězily 6:4. Dvě branky dala Sára Seevaldová.

Úvod utkání byl pořádně divoký: během devíti minut padlo hned šest branek, po třech na každé straně. Vítkovice ale naznačily, jak se utkání bude vyvíjet: Rytířky byly na míčku, Panthers hrozily z rychlých protiútoků, které se soupeři nedařilo pokrývat.

Poté se obraz hry uklidnil až do poloviny zápasu. Poté znovu utekla Slaná a po klíčce do forhendu překonala Karasovou. V půli zápasu ale Lina Hägg opět srovnala.

Panthers se mohly opět spolehnout na Kristýnu Horňákovou, ale ve 43. minutě nestačila na chybu obrany, kterou potrestala svou druhou brankou v utkání Sára Seevaldová.

Panthers se ale sympaticky nevzdaly: ještě v 57. minutě měly velkou šanci, kterou kryla Karasová. Poslední slovo tak měla Alžbeta Ďuríková, která umístěnou ranou potvrdila výhru 6:4.

Panthers Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:6
branky: 3. Dominika Tůmová, 8. Lucie Retová, 9. Anežka Slaná, 28. Anežka Slaná - 4. Barbora Husková, 7. Sára Seevaldová, 9. Michaela Kubečková, 30. Lina Hägg, 43. Sára Seevaldová, 60. Alžbeta Ďuríková; rozhodčí: Luděk Franc - Václav Patera; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 33 - Viktorie Karasová 14; po třetinách: 3:3, 1:1, 0:2;

Tomáš Martiník: „Dnes jsem čekal nebezpečný a těžký zápas, což se potvrdilo. Nebyli jsme důrazní v koncovce, nedařilo se nám bránit protiútoky. Nakonec jsme to uhráli, pátým gólem nám pomohl soupeř. Ten cítil šanci, že by mohl bodovat. Jsme spokojeni, protože jsme očekávali, že dnešní zápas může být nebezpečný.“