Rytířky jsou na Czech Open v semifinále, cesta Mustangů skončila bez vítězství

07. srpna 2021, Michal Dannhofer

Dva týmy, dva rozdílné výsledky. Extraligové vítkovické Rytříky jsou po dvou dnech turnaje Czech Open 2021 v semifinále, cesta mužského týmu Mustang pak skončila v prvním kole play off poté, co tým na turnaji ani jednou nezvítězil.

Vítkovické ženy zatím prochází turnajem bez jediné porážky. V pátek si poradily se Startem98 a v pikantním souboji dvou týmů hlavního trenéra Tomáše Martiníka pak porazily také nově se tvořící reprezentaci juniorek, která prožije svůj vrchol na světovém šampionátu na Novém Zélandu.

V pátek nejprve předvedly velký obrat proti Bohemians, kdy prohrávaly již 2:6, avšak šesti zásahy v řadě dokázaly utkání dovést do vítězného konce poměrem 8:6.

Ve čtvrtfinále tak narazily na Panthers Praha, nejhorší tým vinohradské skupiny a porazily jej 4:2. V sobotu je tak čeká semifinále opět proti Bohemians, v případě neúspěchu pak zápas o 3. místo.

S turnajem se již v pátek rozloučil tým Mustangu. Ani legendární gólman Tomáš Veltšmíd totiž nedokázal zabránit čtyřem porážkám ve čtyřech utkáních a cesta mužského týmu tak skončila v prvním kole vyřazovací části.

Přehled výsledků Rytířek
Rytířky vs. Start98 6:0
Rytířky vs. Reprezentace juniorek 5:1
Rytířky vs. Bohemians 8:6

Rytířky vs. Panthers 4:2
Semifinále: Rytířky vs. Bohemians – SH Řepy, sobota 14.00

Přehled výsledků Mustangu
Mustang vs. Kralupy 3:7
Mustang vs. Tatran 0:1
Mustang vs. SKV 1:3

Mustang vs. Litvínov 3:8