Musíme nastartovat ligové motory, velí kouč

08. září 2021, VG

Přípravné období končí, ostrý start superligové sezony je tu. Jaké bylo léto očima trenéra vítkovických Rytířů Pavla Bruse?

"K letní přípravě se obvykle řekne, že byla dlouhá a náročná. Letos vzhledem k minulé netradiční sezoně ale byla doopravdy krátká," přibližoval kouč Vítkovic.
Pavle, stihli jste ve zkrácené přípravě vše, co jste potřebovali ?
Příprava byla poznamenaná velkým množstvím reprezentačních akcí, ať už mužského týmu, slovenské reprezentace či juniorské. To způsobilo ještě spolu s různými zraněními, že jsme se za celé léto ani jednou nesešli v kompletní sestavě!
To musel být velký zádrhel !
Z tohoto pohledu to byla velmi složitá a komplikovaná příprava. Vzhledem k těmto faktům jsme si zahráli jen pár přáteláku a spíše jsme se soustředili na kvalitní přípravu. Chtěli jsme si sice zahrát více přípraváků, ale vždy nám do toho hodila vidle buď repre, nebo zranění. Takže jsme si vystačili se zápasy mezi námi.
Jak vypadá aktuální kádr ?
Po minulé sezoně ukončil kariéru Tomáš Sladký, do FBC odešel Adam Choma a Šimon Kuczera. Podařilo se nám prodloužit smlouvu s Martinem Neherou, přivést top posilu Ondru Vítovce a šanci dostanou mladíci Gattnar, Zubek a Palčinský. Celou přípravu má za sebou Čonka-Skyba a věřím, že ukáže svůj potenciál. Zároveň máme hodně kluků, jejichž výkonnost ještě poroste. Suma sumárum cítím, že budeme mít vyšší výkonnost než v minulé sezoně. Teď bude však důležité doléčit zranění a nastartovat ligové motory.