Extraliga žen začíná, Rytířky novou sezonu otevřou domácím duelem s Jičínem

09. září 2021, Michal Dannhofer

Extraliga žen je zpět. Nejvyšší ženská soutěž se vrací po tříměsíční pauze poté, co na Podvinném mlýně v UNYP Aréně získaly Rytířky svůj třetí titul v řadě, čímž během čtyř dovršily svůj zlatý hattrick. Do nové sezony vstoupí poměrně obměněný tým, jeho ambice ale zůstávají ty nejvyšší.

Během čtyř let získaly Rytířky tři mistrovské tituly. S ohledem na to, že sezona 2019/2020 byla předčasně ukončena pro pandemii viru COVID-19, dá se tak říct, že vlastně během čtyř let završily svůj zlatý hattrick.
Nejvyšší ambice budou mít i v tomto ročníku, který zahájí domácím nedělním zápasem proti Jičínu. V kádru již nebude útočnice Michaela Šponiarová, která se stane první slovenskou florbalistkou v nejvyšší švédské soutěži, kde přijala výzvu v podobě angažmá v Täby. Doma ve Švédsku bude působit také Lina Hägg, která si vysloužila angažmá v KAIS Mora.
Odchody klíčových hráček z minulé sezony znamenají, že se Vítkovice zaměřily také na posily: z Chodova se tak vrátila útočnice Tereza Hanzlíková, která veřejně vyjádřila, že v průběhu dvouletého kontraktu by ráda získala dva extraligové tituly a medaili z Champions Cupu navrch. Z Židenic přišla také juniorská reprezentantka Šárka Staňková, čerstvá medailista ze světového šampionátu v juniorek.
Vítkovice také dají příležitost hráčkám z vlastní líhně, což ukázal už vítězný turnaj Czech Open, když v Praze Rytířky obhájily prvenství v elitní ženské kategorii.
Prvním soupeřem bude celek z Jičína. Ten se v minulé sezoně nedostal do play off, v létě přivedl dvě výrazné posily: Martinu Kleinovou a Terezu Syslovou. Zůstala také hrající trenérka Gabriela Žůrková, obecně hodnocená jako jedna z nejlepších florbalistek v soutěži.

1. SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín - Neděle, 15.00, SC Dubina

OBČESTVENÍ V HALE

Během zápasu bude pro fanoušky otevřené občerstvení v hale

ONLINE | VIDEO | TABULKA EXTRALIGY ŽEN || PARTNEŘI EXTRALIGY ŽEN |

PODMÍNKY RRO VSTUP DIVÁKŮ DO HALY

Všichni diváci musí při vstupu do haly prokázat splnění jedné z obecných podmínek a po celou dobu své přítomnosti ve sportovním zařízení budou mít na tváři předepsanou ochranu úst a nosu (respirátor minimálně FFP2 nebo nanoroušku).

Obecné podmínky:

- osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR test s negativním výsledkem;
- osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami antigenní test s negativním výsledkem;
- osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a od očkování uplynulo:
• od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu nejméně 14 dní;
• od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu nejméně 14 dní;
- osoba prodělala onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace a od prvního pozitivního testu na
přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní;
- osoba ve škole nebo školském zařízení absolvovala nejdéle před 72 hodinami antigenní test s negativním
výsledkem. Tato skutečnost se dokládá čestným prohlášením osoby, respektive čestným prohlášením
zákonného zástupce osoby nebo potvrzením školy