Poprvé v sezoně do Prahy. Rytířky míří na Prahu 11, kde vyzvou Start98

30. září 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky míří poprvé v sezoně do Prahy. V sobotu totiž v hale na Jižním Městě vyzvou Start98 Kunratice, vlastně pokračovatele někdejšího Herbadentu, či Ivanti Tigers. Právě také odkaz na Tigers v názvu týmu ukazuje na to, že klíčovými osobami jsou nadále Markéta Šteglová s Karolínou Šatalíkovou.

Poprvé v sezoně zamíří Rytířky do Prahy a vyzvou Start98. Jedná se o pokračovatele dlouholetého hegemona českého ženského florbalu, naposledy známého jako Ivanti Tigers. Jeho pozici ale postupně převzaly právě Vítkovice, dnešní Tigers pak působí pod patronátem Startu98 v rámci pražské FLOORBALL GROUP.

Právě začínající sezona je pak druhým ročníkem tohoto týmu pod černožlutými vlajkami a v letní přestávce došlo v rámci FLOORBALL GROUP ke změně konceptu a příležitost zde dostávají především mladé hráčky, které ale deklarovaly, že se chtějí florbalově rozvíjet, a současně v nich FLOORBALL GROUP vidí potenciál.

Mezi hlavní opory patří juniorská reprezentantka Kristína Zlatníková, zapomenout nesmíme ani na Kateřinu Kovaříkovou. Dalším zajímavým jménem na soupisce je Hana Chaloupková, která přišla na hostování z partnerského Chodova, který je rovněž členem FLOORBALL GROUP.

V dosavadních čtyřech zápasech nebodoval Start98 pouze jednou: když v základní hrací době podlehl Bohemians 3:8. V prvním kole porrazil Židenice, v posledním zápase také Jičín a bod bral po prohře s Olomoucí.

Vítkovice jsou zatím v soutěži stoprocentní, stejně jako Chodov nasbíraly 12 bodů.

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sobota, 16:00, SH Jižní Město

ONLINE | VIDEO| TABULKA EXTRALIGY ŽEN || PARTNEŘI EXTRALIGY ŽEN |