Rytířky čeká další večerní zápas, na Dubinu totiž přijedou florbalistky Panthers

05. listopadu 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká další domácí večerní utkání, tentokráte v sobotu přivítají soupeře z Prahy, a to florbalistky Panthers, které ale domácí prostředí našly v Rudné, jen několik kilometrů od středočeského Berouna. Na Dubinu tak přijede aktuálně sedmý tým tabulky nejvyšší soutěže.

Soubojem s Panthers Praha zakončí Rytířky první polovinu základní části, jak tedy vyplývá z předchozího, oba týmy se v dosavadním průběhu ročníku ještě neutkaly. Panthers bývají velmi nepříjemným soupeřem především v domácím prostředí, což v minulém ročníku pocítily také Rytířky.

Kádr Panthers prošel před sezonou zásadním oživením v podobě dvou posil z Tatranu Střešovice: jeho bývalé kapitánky Barbory Zabavské a útočnice a bronzové juniorské reprezentantky z roku 2018 Lenky Faltusové.

Po první polovině základní části je vidět, že transfery vyšly: Faltusová je druhou nejproduktivnější hráčkou týmu a naplňuje, že by měla být náhradou za Veroniku Zittovou, která se vydala do Švýcarska, podobně jako Nela Havlíková, kterou zase zastoupila Zabavská.

Vítkovice naopak mají za sebou úspěšný prodloužený víkend, v rámci kterého si poradily jak 10:4 s Chodovem, tak 9:2 s FBC Ostrava.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Panthers Praha

Sobota, 20:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE | VIDEO| TABULKA EXTRALIGY ŽEN || PARTNEŘI EXTRALIGY ŽEN |