Derby v osmifinále poháru

09. listopadu 2021, VG

V osmifinále Poháru českého florbalu na sebe znovu narazí vítkovičtí Rytíři a tým FBC Ostrava. Městští rivalové se nedávno střetli v Superlize a z výhry se po dlouhé době radovali hráči FBC Ostrava. Jenže další zaváhání už Rytíři připustit nechtějí. Aby se však mohli po zápase radovat, musí zamakat.

"Třeba je viditelné, že se nám nedaří začátky zápasů. Samozřejmě s tím zase zkusíme něco udělat, aby ten výkon byl takový, jaký máme ve třetích třetinách, ideálně aby byl takový v průběhu celého zápasu," zmínil vítkovický kouč Pavel Brus. Narážel tak na skutečnost, že jeho svěřenci minulá superligová utkání v Liberci i doma s Chodovem vyhráli, ovšem pokaždé až po obratu ve třetí třetině. "Pracujeme na tom, některé věci trvají déle, než se zlepší, než se odstraní," podotkl Brus.
"Soupeři proti nám obvykle hrají ze zatažené obrany. My na to musíme být připravení, být důslední a ideálně ať se nestane taková situace, že pustíme soupeře do vedení, protože se mu pak logicky brání lépe," zdůraznil Adam Delong.
"Samozřejmě bude záležet na sestavě, v jaké nastoupíme. Pořád ještě nevím, kdo bude v pohodě na středeční zápas," doplnil vítkovický trenér.
Osmifinálová pohárová bitva se odehraje ve Sportovním centru Dubina ve středu od 18.30 hodin

ONLINE | VIDEO | PARTNEŘI LIVESPORT SUPERLIGY

PODMÍNKY RRO VSTUP DIVÁKŮ DO HALY

Všichni diváci musí při vstupu do haly prokázat splnění jedné z obecných podmínek a po celou dobu své přítomnosti ve sportovním zařízení budou mít na tváři předepsanou ochranu úst a nosu (respirátor minimálně FFP2 nebo nanoroušku).

Obecné podmínky:

- osoba absolvovala nejdéle před 3 dny RT-PCR test s negativním výsledkem;
- osoba absolvovala nejdéle před 24 hodinami antigenní test s negativním výsledkem;
- osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a od očkování uplynulo:
• od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu nejméně 14 dní;
• od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu nejméně 14 dní;
- osoba prodělala onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace a od prvního pozitivního testu na
přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní