Mládež 13 / 2022: Junioři podlehli Chodovu v obou utkáních

01. dubna 2022, Michal Dannhofer

Nepovedený vstup do série s Chodovem mají za sebou vítkovičtí junioři. Podobně jako v sérii žen mezi Chodovem a Tatranem totiž na Dubině neplatilo pořekadlo „Můj dům = Můj hrad“ a po úvodním víkendu tak prohrávají s Chodovem 0:2.

Pro svěřence hlavního trenéra Jaromíra Veselého to nebyl příjemný vstup do zápasu, o který se zasloužil především Antonín Votava. Ten totiž už po sedmi sekundách našel Dufka a po deseti minutách skóroval sám.

Do konce první třetiny se ještě jednou prosadil Dufek, Vítkovicím se naopak nedařilo. Jejich střeleckou smůlu protrhl v přesilové hře Fukala, avšak za stavu 0:5 ve 49. minutě bylo pozdě a junioři nakonec odešli poraženi 1:6. „Škola života, je třeba umět zvládat složité situace a fungování pod tlakem a každý den přináší něco nového. Určitou část zápasu snesla naše hra nějaké měřítko, zbytek snesl ručník. Soupeř hrál playoff my hráli OFF,“ kritizoval Jaromír Veselý.

O moc více důvodů k radosti neměl ani o den později. Vítkovice sice rychle vedly 3:1, avšak vlastní nedisciplinovaností se ještě v první třetině dostaly do ztráty poměrem 3:4. Rozhodlo se ve druhé třetině, kterou mladí Rytíři prohráli 1:5, dílčí remíza ve třetí části již nemohla na prohře poměrem 7:12 nic změnit. Škola života, lekce druhá. Přijde mi to jako ironický bizár, hraješ kvalitně soustředěně a dopadneš hůř než když zahraješ psycho chaos. To je život. Jeden moment. Dál už soupeř vytěžil nějaký ten gól z otevřenější hry a našeho neklidu. Teď je to 0:0,“ řekl Jaromír Veselý.