Dorostence čeká na Sareze domácí finálový turnaj. Bude to zábavný florbal, hlásí kouč Komačka

15. dubna 2022, Michal Dannhofer

Dorostence a dorostenky čeká o víkendu závěrečný finálový turnaj sezony. Do Ostravy, respektive do Olomouce se sjede osm nejlepších týmů v obou kategoriích. Dorostenci svůj finálový turnaj odehrají v Ostravě na hale SAREZA a jejich trenér Václav Komačka zve na zábavný florbal

Vítkovičtí dorostenci nasbírali v průběhu sezony pod vedením hlavního trenéra Václava Komačky nejvíce kvalifikačních bodů, a protože v prvním kole play off vyřadili FBC Ostrava, náleží jim právo pořádat finálový turnaj sezony.

Na halu SAREZA tak přijede osm nejlepších dorosteneckých týmů: kromě Vítkovic také Sparta, Chodov, Tatran, Havlíčkův Brod, Náchod brněnští Gullivers a florbalisté Bohemians, kteří budou soupeři Vítkovic ve čtvrtfinále.

Zápasy Vítkovic začínají ve 14:00 a 20:00, hraje se opět na prostý součet skóre z obou duelů, v případě shody následuje po druhém utkání prodloužení.

Trenér Václav Komačka zve na zábavný florbal. „Od finálového turnaje očekáváme kvalitní zápasy, jelikož se v Ostravě po letech představí nejlepší týmy v dorostenecké kategorii. Myslím si, že v této kategorii se mohou diváci těšit na zábavný florbal, který – mám ten pocit – poslední dobou vidíme na vrcholové scéně stále méně,“ láká do hlediště haly SAREZA.

O sto kilometrů dál se v Olomouci na palubovce tamní Čajkarény představí v rámci stejného finálového turnaje pod patronátem FBS Olomouc také dorostenky pod vedením Ondřeje Miklase.

Do Olomouce kromě Vítkovic přijedou také mladé florbalistky Chodova, Bohemians, BLACK ANGELS, Liberce, Bulldogs Brno a Světlé nad Sázavou. Vítkovice pak ve čtvrtfinále vyzvou Světlou nad Sázavou, zápasy začínají v 11:20 a 16:40, hrací systém je shodný jako u dorostenců.

1. ZÁPAS ČTVRTFINÁLE DOROSTENCŮ:
1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Sobota, 14.00, SH SAREZA Ostrava – Online + Video

2. ZÁPAS ČTVRTFINÁLE DOROSTENCŮ:
FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 20.00, SH SAREZA Ostrava – Online + Video

1. ZÁPAS ČTVRTFINÁLE DOROSTENEK:
1.SC TEMPISH Vítkovice – Sklo Bohemia Světlá nS.
Sobota, 11.20, SH Čajkaréna Olomouc – Online

2. ZÁPAS ČTVRTFINÁLE DOROSTENEK:
Sklo Bohemia Světlá nS. – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 16.40, SH Čajkaréna Olomouc – Online