Rytíři na Dubině přivítají Liberec. Musíme pohlídat Stránského, hlásí Martin Gattnar

22. září 2022, Michal Dannhofer

V neděli to na Dubině bude liberecký den. Kromě Rytířek vyzvou FBC Liberec také Rytíři, kteří zatím zapsali devět bodů ze tří utkání, naposledy porazili pod televizním dohledem pražskou Spartu. Podle útočníka Martina Gattnara bude potřeba hlídat hostující hvězdu – Šimona Stránského.

Tři zápasy = 9 bodů. Pod novým trenérským vedením se Rytířům daří, zatím neztratili ani bod. „Je to hodně důležité, říkali jsme si, že chceme mít vydařený vstup, a to jak do jednotlivých zápasů, tak do celé sezony, což se nám zatím daří a doufám, že to v neděli potvrdíme další výhrou,“ libuje si Martin Gattnar po výhrách nad Chodovem, Karlovými Vary a Spartou.

Očividně tak zatím funguje týmová chemie. „Nějaké vazby zůstaly zachovány a v každém zápase se zatím nějaká lajna dokázala prosadit. Ukázalo se to už na Czech Open, doufám, že vzájemná spolupráce bude ještě lepší a lepší,“ přeje si vítkovický útočník.

Nyní na Dubinu míří Liberec. Odborníky je tipován na štiku soutěže, pod vedením trenérského matadora Zdeňka Skružného sice nezačal sezónu nejlépe, ale je třeba se před ním mít na pozoru. „Očekávám, že Liberec, stejně jako předchozí tři soupeři, proti nám bude hrát zataženěji a my budeme mít více ze hry na balónku. Tudíž se musíme vyvarovat zbytečných ztrát ve středním pásmu a zabránit tak brejkům,“ predikuje Martin Gattnar.

Ústřední postavou Liberce je juniorský mistr světa z loňského světového šampionátu v Brně Šimon Stránský, ke kterému přišel po zkušené ve Storvretě například Jakub Faksa. „Je to určitě jeden z klíčových hráčů Liberce. Dává spoustu gólů, umí to s hokejkou. Bude třeba jej v zápase hlídat,“ hodnotí Gattnar Stránského. „My budeme tvořit do plných, čekám, že bude postavena na obraně a brejcích,“ říká Martin Gattnar

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC Liberec
Neděle, 17.00, SC Dubina Ostrava
ONLINE + VIDEO